Ana SayfaTürkiyeİzmirİzmir Kamp Alanları | Dev Liste #2024

İzmir Kamp Alanları | Dev Liste #2024

İzmir kamp alanları, betonların içinde sıkılıp kalmış İzmirlilerin ilk kaçış yeridir. Şehrin gürültüsünden sıkılan birçok insan, hem kafa dinlemek hem de tatil yapmak için çadırını alıp; İzmir kamp yerlerine akın etmeye başladı.

Tabii ki sadece tatil için değil, hobi için de İzmir kamp alanlarını sizlere tavsiye ediyoruz. Bunun en büyük sebebi ise yüksek çeşitlilikle beraber İzmir’in mükemmel doğası. Eğer bavullar hazırsa işte en iyi İzmir kamp alanları!

Alaçatı Kamp Alanları

Akdeniz ve Ege’nin birleştiği noktada olan Datça, bol oksijenli havası ve doğal güzellikleri ile Türkiye’nin hazinelerinden biri. Yunan filozof Strabon’un sözü olan “Tanrı yarattığı kulun uzun ömürlü olmasını isterse, Datça Yarımadası’na bırakır” Datça’nın en güzel tanımlarındandır. Datça Yarımadası, keşfedilmeyi bekleyen doğası, ünlü koylarıyla sakin bir tatil isteyenlerin ve kamp meraklıların gözdesi. Sizin için Datça Yarımadası’nın kamp alanlarını listeledik.

Aktur Kamp Alanı

Datça’ya 30 kilometre mesafesi olan Aktur Camping, 33.500 metrekareye yayılmış, mavi ve yeşil birlikteliğinin harikalar yarattığı, kampçıların gözdesi olan bir konaklama alanı. Datça’da oldukça bilinen Aktur Tatil Sitesi’nin yanında yer almakta. Yalnız çadırlar için değil, karavan türü araçlar için de geniş alana sahip olan bu kamp alanının kendine ait mavi bayraklı 2 adet plajı bulunmaktadır. Uluslararası Kampçı Rehberi (ADAC) tarafından verilen dünya kamp alanları arasında birincilik ödülüne de sahip.

Bodrum üzerinden feribotla veya kara yoluyla ulaşabileceğiniz Aktur Camping, geniş alanının içerisinde; restoran, market, çamaşır yıkama ünitelerini hizmetinize sunuyor.


Ilıca Kamp Alanı

Datça merkeze 5 dakika mesafede bulunan, hem doğanın içinde hem de merkezi bir tatil istiyorsanız, Ilıca Camping’i tercih etmelisiniz. Okaliptüs ağaçları ile çevrili alanda karavanınızla veya çadırınızla kamp yapma şansınız olduğu gibi, tesisin içinde olan bungalovlarda da konaklayabilirsiniz.

Ilıca Camping alanında kullanabileceğiniz tuvalet, duş, çamaşırhane, mutfak, restoran bulunuyor. Misafirlerinin rahatı için planlanmış Ilıca Camping, gündüz Datça’nın mavi bayraklı denizinin tadını çıkarırken, akşam restoranda yemek yiyebileceğiniz, denize sıfır sakin bir tatil sağlıyor. 9 adet bungalov bulunduğu için gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerektiğini unutmayın.


Ederlezi Kamp Alanı

Ederlezi Glamping, beş yıldızlı otellerden sıkılmış olan Avrupalı gezerlerin ortaya çıkardığı “glamping”; camping ve glamorous kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. “Butik veya Lüks Camping” anlamına gelen glamping akımında ülkemizi en iyi temsil eden kamp alanlarındandır.

Datça merkeze 15 dakikada bulunan Ederlezi, doğa tatilini seven fakat konfor düşkünlerin ilgi odağı. Yüksek konforlu tatilin keyfini çıkartıp, masmavi denizin kokusunu içinize çekmeyi sakın unutmayın. Yerel pazarlardan alınan sebzeler sayesinde yapılan yemekler nefis, denemenizi tavsiye ederiz.


Çubucak Kamp Alanı

Marmaris-Datça arası yolun 23.kilometresinde bulunan Çubucak Orman Kampı, merkezi konumu sayesinde ulaşım kolaylığı sağlayan bir durak.

Deniz kenarında bulunan kamp alanı, sabah pazarından alışveriş yapıp, gündüz denizin keyfini çıkarmak, akşamları da mangal yakarak günün tadını çıkarmak için harika bir tercih.

Ortak duş, çamaşır ve bulaşık, tuvalet gibi alanlara sahip Çubucak Orman Kampı’nda konaklamak isterseniz çadır kiralayabilirsiniz.


Palamutbukü Saklıbahçe Kamp Alanı

Palamutbükü’nün tek eksiği, çok sayıda kamp alanına sahip olmaması. Türünün tek örneği olmasının sayesinde Palamutbükü severlerin favorisi olmuş Saklıbahçe Camping; Ovabükü ve Hayıtbükü plajlarına 10 dakika, Knidos Antik Kent’ine 20 dakika, Datça merkeze 25 dakika mesafede bulunuyor. Saklıbahçe, özgür tatil yapmak ve çadır kurmak isteyenleri pansiyonun bahçesindeki alanda misafir ediyor.

Huzurlu ve sakin tatilinizde yemek ile uğraşmak istemiyorsanız bahçede yapılan kahvaltılardan yararlanabilir, akşam yemeklerinde ise ev yemeklerini aratmayan enfes menüleriyle restoranı tercih edebilirsiniz.


Gülbahar Kamp Alanı

Datça merkeze 25 dakikalık bir mesafede olan Ovabükü’nün en sevilenlerinden Gülbahar Camping, hem bahçesindeki çadır alanıyla kampçıların hem de restoranıyla hafta sonu tatilcilerinin kalbinde taht kurmuştur.

Gülbahar Camping, hemen önünde bulunan harika denizin kokusunu içinize çektikten ve enfes yemeklerinden yedikten sonra bağımlısı olacağınız bir işletmedir. Yaprak sarması ve avcı böreğini yemeden, hamaklarında enfes bir uyku uyumadan ve güneşin batışını görmeden gitmemenizi öneririz.

Urla Kamp Alanları

İzmir Kamp Alanları – Urla

İzmir’de kamp yapmak deyince akla ilk Urla gelir. Nuri’nin yeri, Demircili, Ağaçaltı kamp yeri, Dolungaz Camping alanı, Torasan Camping gibi ünlü yerlere sahip Urla; İzmir’deki ilk durağımız.

Demircili Kamp Alanı

Demircili koyu, İzmir kamp alanları arasında denize karşı kamp yapmak isteyenler için kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir yer. Berrak ve temiz bir deniz, kolay ulaşılabilir duş ve tuvaletlerle çok rahat bir kamp yapabilirsiniz. Plaj içerisinde ihtiyaçları karşılamak için bir tesis, ayrıca özel kamp alanları bulunuyor.


Nuri’nin Yeri

İzmir kamp alanlarının en başında Nuri beyin tesisi geliyor. Nuri’nin yeri, İzmir kamp yerleri içerisinde biraz daha modern bir kamp imkanı sunuyor. Öyle ki kamp tesisinde WC, duş, elektrik, restoran, buzdolabı, ortak kullanımlı mutfak alanı, Wi-Fi, sıcak su, kafe ve mangal alanları bulunuyor.

Nuri’nin yeri, bu imkanları 50₺ gibi uygun fiyatla sunuyor üstelik. Ayrıca buradan çadır kiralamanız da mümkün. Gayet sakin bir ortama sahip olan bu işletme, sizi huzura kavuşturmaya vaat ediyor.


Dolungaz Camping Alanı

Dolungaz Camping Alanı, kolay ulaşımı ile diğer kamp yerlerinin önüne geçiyor. Ayrıca Dolungaz kamp yeri; denize sıfır, doğanın kalbinde bulunuyor. Üstelik tamamen ücretsiz!

Ayrıca bu bölgede ihtiyaçlarınızı yürüme mesafesindeki tesisten karşılayabilirsiniz. Tesisinde, WC; duş, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları giderebilirsiniz. Basit, doğayla iç içe ve tamamen ücretsiz Dolungaz Camping Alanını kesinlikle tavsiye ediyoruz.


Ağaçaltı Kamp Alanı

Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’nde bulunan, doğa harikası bir tesis. Urla kamp alanları arasında Ağaçaltı kamp alanı; WC, duş ve elektrik ihtiyaçlarının yanında mükemmel bir doğaya sahip bu tesiste kendi kampınızı yapamıyorsunuz. Fakat günlük 50₺ karşılığında çadırda konaklama imkanı sunan bu yer, İzmir kamp alanları içerisinde uğramanız gereken bir tesis.

Foça Kamp Alanları

İzmir kamp alanları için çok ideal sayılan mavi bir şehir. Ve bu şehrin de en çok tercih edilen noktalarından biri Foça. Foça, gerek maviliği ile gerek şehrin dokusunu taşıyışı ile İzmir’in güzide ilçelerinden. Ve kamp alanları çoğunlukla denizin kenarında. İşte Foça’nın enfes kamp alanları!

Acar Camping

Acar Camping, çadır ve karavan alanlarına sahip bir işletme. Eski Foça – Yeni Foça yolu üstünde bulunan bu kamp alanı ve birkaç koy, hizmet karşılığı işletmelere sunulmuş durumda. Acar Camping de bu işletmelerden biri. Verilen hizmet ve şikayetlere geri dönüş açıkçası harika. Çoğu işletmede bulamayacağınız ilgiyi Acar Camping size sunuyor. Kişi başı karavan ve çadır ücreti 20 TL olarak biliniyor. Yalnız çift olmayan erkekler için giriş yok. Bu erkek grupların hoşuna gitmeyen bir özellik olsa da aileler için konfor alanı sağlıyor ve müsterih potansiyelini yükseltiyor.


İngiliz Burnu

Foça’da ücretli olduğu kadar ücretsiz giriş yapılan kamp alanları da var. Bunlardan biri de Eski Foça çevresindeki yarım adalardan İngiliz Burnu. İzmir kamp alanları’nda Eski Foça’ya olan yakınlığı ve ücretsiz oluşu ile en çok tercih edilen kamp alanlarından biri. Elbette kalabalıktan ve düzensiz yerleşimden hoşlanmayan biriyseniz size göre bir seçenek sayılmaz. Alanda düzensiz şekilde kurulan çadırlar, bu kamp alanının en rahatsız edici yanı. Bunun yanında burada denize girmek için deniz ayakkabısı giymeniz önem arz ediyor. Çünkü Foça deniz kestanelerinin çok olduğu bir kıyı. Bizce biraz daha araştırma yaparak İngiliz Burnu’ndan daha konforlu bir yer bulabilirsiniz.


Remzi’nin Yeri

Remzi’nin Yeri, İzmir Eski Foça’da yıllardır bulunan bilindik ve huzurlu bir yer. İzmir kamp yerleri içerisinde bulunan Remzi’nin Yeri kişi başı çadır 25 TL ve çok uygun. Ziyaretçilerin çoğunun da en çok memnun kaldıkları özelliği uygun fiyatlı oluşu. Ayrıca alanın deniz ile arasındaki mesafe yaklaşık 10 metre. Ancak çakıllı bir plajı var. Ve çoğu müşteri alanın temiz olmadığından şikayetçi. Tuvalet ve banyoların eski ve kirli olduğunu söylüyorlar. Ne yazık ki işleten kişilerin tutumunu da pek hoş karşılayan yok. Ancak tüm bu ö ellikleri göz önünde bulundurursak denize yakınlığı ve uygun fiyatı ile tercih edilebilir bir kamp alanı Remzi’nin Yeri.

Dikili Kamp Alanları

İzmir Kamp Alanları – Dikili

İzmir kamp alanları denilince akla gelen ilk yerlerden birisi de Dikili’dir. Dikili, Ege Denizi’ne sıfır; arkası ormanlarla kaplı bir tatil cennetidir. Eğer bu yaz deniz-kamp-orman üçlüsünü uygulamak istiyorsanız, Dikili tam size göre.

Hayıtlı Koyu Kamp Alanı

Hayıtlı Koyu kamp alanı, şehrin en sakin yerlerinden biri olarak biliniyor. Bunun asıl sebebi ise İzmir şehir merkezine 108km mesafede olması. Ayrıca Hayıtlı Plajı, İzmir kamp alanları listesinde ince kumları ve şifalı termal suları ile size dinlendirici bir hafta sonu imkanı sunuyor. Bu kamp alanın tek sorunu ise WC, market veya  duş gibi temel ihtiyaçları temin edecek bir yerin olmaması. Tüm bu sorunlara rağmen Hayıtlı cennetine mutlaka gitmenizi öneriyoruz.


Pissa Koyu Kamp Alanı

Bademli Koyuna sınırı olan, pürüzsüz bir denize sahip Pissa; ilçe merkezine yalnızca 12km mesafede bulunuyor. Bu kısa mesafe sizi yanıltmamalı çünkü Pissa kamp alanı sizi sapsakin bir sabaha uyandıracak.


Dikili Karagöl Kamp Alanı

Dikili Karagöl kamp alanı, ürkütücü derecede şehirden ırak ve tenha bir bölge. Bu kamp alanında kamp yapmak için 4×4 araçlarla gelmeniz veya aracınızla geldikten sonra birkaç kilometre yürümeniz gerekecek. Ayrıca Karagöl’ün derinliğinin bilinmediğini de söylemekte fayda var.


Aşıklar Şelalesi Kamp Alanı

İzmir Nebile köyünün yalnızca 5 kilometre ötesinde bulunan Aşıklar Şelalesi, İzmir kamp alanlarının belki de en iyisi konumunda. Üstelik dinlendirici şelale sesi eşliğinde kamp yapmak için (otopark harici) bir ücret ödemeniz gerekmiyor.  WC, elektrik, temiz su, Wi-Fi, restoran ve yürüyüş parkurları gibi imkanlar da olunca buraya gitmenizi kesinlikle öneriyoruz.

Menderes Kamp Alanları

İzmir Kamp Alanları – Menderes

Menderes kamp alanları da bize birçok imkan ve güzelliği bir arada sunuyor. Birbirinden farklı bir dünya çeşitle, isterseniz çok rahat; isterseniz çok güvenli, hatta çok tenha bir tatil yapabilirsiniz.

Hipo Camp

Hipo Camp gerçekten çok kolay bir kamp tatili imkanı veriyor. Bu kamp yerinde isterseniz kendi çadırınızda, isterseniz ahşap bungalov evlerde kalabilirsiniz. Biz, kendi çadırınızı önersek de Hipo Camp fiyat listesi şöyle;

5 m2’ye kadar çadır konaklaması 25 TL

5 m2 üzeri çadır konaklaması 35 TL

Karavan konaklama 43 TL

Motokaravan konaklama 38 TL

Ahşap bungalov 120 TL

Çadır kiralama 72 TL.


Kalemlik Orman Kampı

Kalemlik orman kampı yalnızca kamp severlerin değil, piknik severlerin de uğrak yeri. Hatta bu sebeple temmuz ve ağustos aylarında buraya gitmenizi tavsiye etmiyoruz. Bunun yanı sıra Kalemlik, tüm imkanlara sahip olduğunuz bir tatil beldesi diyebiliriz. İzmir kamp alanları içinde Kalemlik fiyat listesi ise şu şekilde;

Çadır yeri (elektrik, su dahil) 55 TL

Çadır konaklama (elektrik, su dahil) 95 TL

Bungalov (mutfaksız 1+1) 250 TL

Prefabrik (mutfaklı 1+1) 300 TL

Küçük karavan (giriş, yer, elektrik ve su dahil) 75 TL

Büyük karavan (giriş, yer, elektrik ve su dahil) 115 TL


Çınar Camping

Çınar, ister evde ister çadırda kalabileceğiniz bir İzmir kamp alanı. Bu kamp alanın da hem artıları hem de eksileri var. Öncelikle denizinin dalgalı, dibinin taşlı olduğunu siz değerli ziyaretçilerimize söylemekte fayda var. Bununla birlikte ortak kullanıma açılmış buzdolapları mükemmel bir özellikken; kameraların olmaması, ziyaretçileri güvenlik açısından tedirgin ediyor.


Venüs Kamp Alanı

Venüs kamp alanı, 7/24 güvenlik kameraları ile takibi yapılan özel ve güvenlikli bir kamp alanı. Tuvalet, duş ve mangal gibi imkanların olduğu bu yerde çadır kiralama ücretleri 40TL.

Seferihisar Kamp Alanları

İzmir Kamp Alanları – Seferihisar

Seferihisar, denize çok yakın mahalleleri ve doğası ile bilinen bir ilçe. Seferihisar kamp alanları ise İzmir’e gittiğinizde ilk uğramanızı önerdiğimiz yerlerin başında geliyor. İşte Seferihisar’ın gözde kamp alanları!

Teos Orman Parkı Kamp Alanı

Seferihisar’ın Sığacık mahallesinde bulunan Teos kamp alanı, denize sıfır olması ile öne çıkıyor. Sadece doğası ile değil, Teos antik kentine yakınlığı ile de her kitleye hitap eden Teos Emeksiz Ormanı; İzmir kamp alanlarının en iyi yerlerinden yalnızca biri.


Çakal Koyu Kamp Alanı

Seferihisar kent merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Çakal koyu kamp alanı, doğa anayı çok yakınınızda hissedeceğiniz bir bölge. Etrafı kayalıklarla dolu olan bu kamp alanını, çocukların denize düşme tehlikesinden dolayı; ailelere tavsiye etmiyoruz. Bunun haricinde duş, yemek ve lavabo gibi temel ihtiyaçlarınızı alanın yakınında bulunan beach cluplardan kolaylıkla temin edebilirsiniz.


Claros Orman Kamp Alanı

Claros kamp alanı, Seferihisar – Çeşme yolunun tam üzerinde bulunuyor. Bu kamp alanını en özel yapan ise, Klaros Antik Kenti’ne olan yakınlığı. Claros kamp alanı, doğa ve kültür turizminin öncülerinden biri olarak her yıl binlerce turisti misafir ediyor.


Pi Kamp Alanı

Seferihisar’a 13 kilometrelik uzunlukta bulunan Pi kamp alanı, İzmir kamp alanları içerisinde dağ yürüyüşüne en uygun olanı olabilir. Ayrıca burada çadırla kamp da yapmanız mümkün.


Esinti Kamp Alanı

Kent merkezine 24 kilometre uzaklıktaki kamp alanı, uzak görünse de kolay ulaşım imkanlarına sahip. Esinti kamp alanı, hem servisler ile hem de şahsi arabanız ile kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğiniz bir alan.

Çeşme Kamp Alanları

İzmir kamp alanları içerisinde en gözde mekanları şüphesiz ki Çeşme’de bulunuyor. Üstelik aşağıda verilmiş Çeşme kamp alanları listesinin tamamı ücretsiz mekanlardan oluşuyor. İşte Pırlanta plajından Kleopatra koyu kamp alanına ücretsiz Çeşme kamp yerleri.

Pırlanta Plajı Kamp Alanı

İsmini sahip olduğu pırlanta gibi kumlardan alan Pırlanta Plajı kamp alanı, şehir merkezine yalnızca birkaç dakika mesafede bulunuyor. Kampın denizi sığ ve temiz olduğu için oldukça güvenli. Ayrıca bu kamp alanı tüm ihtiyaçlarınızı yürüme mesafesinde karşılama imkanı da sunuyor, üstelik tamamen ücretsiz.

Kamp Olanakları: WC, duş ve yiyecek ihtiyaçlarınızı plaja yakın olan işletmelerden giderebilirsiniz.

Kamp Ücreti: Ücretsiz


Delikli Koy Kamp Alanı

Delikli Koy, henüz şehrin keşfedilmemiş tatil mekanlarının başında geliyor. Çeşme kamp alanları içinde en sakin olanlardan Delikli Koy kamp alanı, gerçekten çok ıssız olması nedeniyle temel ihtiyaçları karşılamaya izin vermiyor. Örneğin kamp alanının yakında duş veya WC bulmanız neredeyse imkansız. Tabii ki bu durum gerçek kamp deneyimi yaşamak isteyen tatilcilerin oldukça hoşuna gidecektir.

Bembeyaz kayalıkları ve cam gibi denizi ile Delikli koy kamp alanını size önermememiz mümkün değil.

Kamp Olanakları: WC, duş ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılama şansınız yok

Kamp Ücreti: Ücretsiz


Kleopatra Koyu Kamp Alanı

Keşfedilmemiş Çeşme kamp alanlarından bir diğeri ise Kleopatra Koyu. Kleopatra’nın denizi o kadar iyi ki, buraya gelen turistler ulaşımı sorun etmiyor. Tabii bunun yanında ulaşımın ve yapılaşmanın sorunlu olduğunu belirtmekte fayda var. Örneğin koya gelmeden 60 metre önce arabanızı bırakmalı, yiyecek ve içeceklerinizi kent merkezinden temin etmelisiniz.

Kamp Olanakları: Deniz, otopark ve çadır gibi temel kamp elemanları

Kamp Ücreti: Ücretsiz


Gerence Koyu Kamp Alanı

Kamp sabahı ben cennette miyim sorusu ile uyanmak istiyorsanız Gerence Koyu kamp alanını size tavsiye edebiliriz. Denizden yalnızca 2 metre yükseklikte bulunan koy, şehre olan uzaklığına kesinlikle değiyor. Bölgedeki yapılaşma eksikliğinden dolayı, yiyecek içecek gibi temel ihtiyaçlar kampa 20 dakika mesafedeki köylerden karşılanıyor.

Gerence’ye artı puan kazandıran bir diğer husus ise güvenlik. Bölgede sürekli dolaşan jandarmalar, disiplin ve güvenlik konusunda içinizi rahat ettiriyor.

Kamp Olanakları: WC, duş ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılama şansınız yok

Kamp Ücreti: Ücretsiz


Çeşme Çiftlikköy

Henüz resmi olarak kamp alanı unvanına sahip olmasa da Çeşme Çiftlikköy kamp alanına gidip çadır kurmanız tamamen yasal. Adından da anlaşılacağı üzere adeta bir köyü andıran mekan sizi dinlendirmek için bekliyor.

Çeşme Çiftlikköy kamp alanı, tıpkı diğer Çeşme kamp alanları gibi yapılaşma yönünden geri kalmış denebilir.

Kamp Olanakları: WC, duş ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılama şansınız yok fakat çevredeki ücretli yerlerden karşılamanız mümkün

Kamp Ücreti: Ücretsiz

İzmir kamp alanları gibi ülke içindeki birçok kamp rotası ve gezi rehberi için Türkiye kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

2 YORUMLAR

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Gezi Notları