Ana SayfaTürkiyeSaklıkent Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir ve Ne Yapılır?

Saklıkent Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir ve Ne Yapılır?

Saklıkent Kanyonu, dünyanın en uzun kanyonu olarak bilinmektedir. 18 metrelik bir uzunluğu ve 200 – 600 metre arasında yüksekliğe sahiptir. Fethiye Saklıkent Kanyonu’nun bazı yerleri güneş ışığı görmemektedir. Bazı alanları o kadar dar bir yapıdadır ki gökyüzü görünmez bu sebeple kanyonda yürüyüş yapmak için mutlaka profesyonel ekip ile beraber olmak gerekmektedir. Kanyonun oluşumu çok eskilere dayanmaktadır ve aslında sakin gözükse de tam tersine çok şiddetli bir şekilde akmaktadır. Saklıkent Kanyonu’nun keşfi bir çoban tarafından tamamen tesadüf bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu keşif sayesinde de turizm sektörüne yeni bir yapı kazandırılmıştır.

Saklıkent Kanyonu Nerededir? Nasıl Gidilir?

Fethiye Saklıkent Kanyonu konum olarak Muğla – Fethiye’ye 45 kilometre ve Antalya’ya ise 50 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Çok fazla ziyaret edilen turistik bir bölge olduğu için yollarda çok sayıda Saklıkent Kanyonu tabelaları bulunur. Hem Muğla’nın hem de Antalya’nın sınırları içerisinde bulunmaktadır ve aynı zamanda milli bir parktır. Saklıkent Kanyonu’na nasıl gidilir diye soracak olursanız, Google Maps üzerinden konumlandırarak size en uygun ulaşım aracını tercih edebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu’nda Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Saklıkent Kanyonu’nda yapılacak aktivitelerin sayısı fazladır çünkü burası aynı zamanda bir milli parktır. Yapılacak aktivitelerin ilki doğa yürüyüşüdür. Ancak Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret eden kişilerin yanlarında mutlaka yedek olarak mayo, bikini ya da yedek kıyafet getirmeleri gerekir çünkü ıslanmama ihtimali çok düşüktür. Yürüyüş yapmak isteyenler isterseler kayalara bağlı olan tahtadan yürüyebilir isterseler de suyun içinden yürüyebilirler fakat buz gibi suya dayanabilmek biraz zordur.
Daha heyecanlı aktiviteler yapmak isteyen ziyaretçiler de yanlarında profesyonel ekipler ile beraber rafting ya da bungee jumping gibi daha cesurca deneyimler yapabilirler. Rafting macerasını yaşamak isteyenler için 3 çeşit parkur vardır. Bu parkurlar 45 dakika, 1 saat 30 dakika ve 3 saat şeklindedir. Rafting yapan kişiler daha sonrasında çamur banyosuna götürülmektedir.
Saklıkent Kanyonu’na çok yakın bir yerde bulunan Gizlikent Şelalesi de ziyaret edilebilir. Bunun dışında Yakapark adlı bölgede doğanın tadını çıkartarak restoranlardan yemek yemek mümkündür. Yaka Park’a gelen ziyaretçiler mutlaka burada bulunan Tlos Antik Kenti’ni de ziyaret etmelidir.

Daha fazla okuma: Didim Gezilecek Yerler

Saklıkent Kanyonu Giriş Ücreti

Saklıkent Kanyonu’na giriş ücretleri öğrencilere 4.5 TL yetişkinlere de 9 TL’dir. Kanyona ilk girişte küçük bir kafe bulunmaktadır. Bu noktadan karşı tarafa halat aracılığı ile geçmek mümkündür. Fakat halat ile karşıya geçerken iki şeye dikkat etmek gerekir. Bunlardan bir tanesi suyun aşırı bir soğukluğa sahip olması yani kişinin soğukluğa dayana bilirliğini gözden geçirmesi gerekir. İkincisi ise suların sürekli bir şekilde akması sebebiyle kayaların tehlikeli ve kaygan olması yani burada kayarak düşme tehlikesi çok yüksektir.

Bilgilendirme: Saklıkent Milli Parkı

Saklıkent Kanyonu Nasıl Keşfedilmiştir?

Saklıkent Kanyonu 1988 yılında Çoban Ekrem lakaplı bir çoban tarafından keşfedilmiştir. Çoban Ekrem her zaman olduğu gibi hayvanlarını otlatırken yanlışlıkla kanyona girer. Kanyona girdikten sonra manzarayı görür ve çok şaşırır. Kanyonun keşfedilmesinden sonra o zamanın imkanları ile bir köprü oluşturulur ve bu sayede kanyonun içine giriş yapılır. Kanyonu Orman Bakanlığı’ndan kiralar ve buraya bir alabalık çiftliği kurar. Kanyon çok gizemli olduğu için buraya ‘Saklıkent’ ismini verirler ve Saklıkent 1989 yılının yaz aylarında hizmete açılır. İlk başlarda çok kişi tarafından bilinmeyen bu kanyon bir gün TRT’nin yayınladığı tanıtım videosunu yayınlaması sonucunda her yere ismini duyurur. 1996 senesinde artık milli park konumuna gelmiştir. O zamandan beri her sene binlerce sayıda hem yerli hem de yabancı turistleri ağırlamaya devam eden Saklıkent Kanyonu hala popülerliğini aynı şekilde korumaktadır.

 

RELATED ARTICLES
Continue to the category

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Gezi Notları