İstanbul’da denize girilecek yerler ve İstanbul Plajları yaz aylarının gelmesiyle birlikte İstanbul’da yaşayan kişilerin kafasında soru işareti yaratıyor. İki yaka arasında bulunan güzel Marmara Denizi’nin birçok noktasında denize girilebiliyor. Aynı zamanda denize girilebilecek İstanbul’a yakın da birçok bölge bulunuyor. İşte sizler için derlediğimiz İstanbul’da denize girilecek yerler ve İstanbul Plajları…
İstanbul’da Denize Girilecek Yerler – En Güzel ve En Temiz İstanbul Plajları;
Büyükada
İstanbul’un belki de en güzel ve temiz deniz suyunu barındıran Büyükada, İstanbul’da denize girilecek yerler ve İstanbul plajları listesinde başı çekiyor. Büyükada plaj sayısıyla da adından söz ettiriyor. Adada tam 8 adet plaj bulunuyor. İşte Büyükada’da denize girilecek yerler;
Aya Nikola Halk Plajı
Büyükada’nın en büyük kumsal plajlarından biri olan Aya Nikola Halk Plajı kalitesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Denizin dalgasız olması olumlu bir olay iken aynı zamanda hemen derinleşmesi de olumsuz olarak öne çıkıyor. Plaja, merkezden tekneler ile rahatlıkla gidilebiliyor. Aynı zamanda yürürseniz bir, bisiklet ile iki saatte ulaşabilirsiniz. Ücretli olan plajda duş, şezlong, minder ve şemsiye hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.
Naki Bey Plajı
Merkeze son derece yakınlığı ile dikkatleri çeken Naki Bey plajına yaklaşık bir 10-15 dakikalık yürüme mesafesi ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kolay ulaşımı nedeniyle son derece kalabalık olan plaj, aile işletmesi olarak da dikkat çekiyor. Ücretli girişin olduğu Nakibey Plajı’nda şezlong ve şemsiye fırsatlarından faydalanabildiğiniz gibi, içeride restoran ve büfe hizmeti de veriliyor. Aile plajı olarak geçen Büyükada Naki Bey Plajı’na tabiri caizse “Damsız” giriş yasak. Denizinin sığ olması ve kum olması ile de çocuklarınızı gönül rahatlığıyla yüzmeye götürebilirsiniz.
Prenses Koyu Plajı
Ada’nın merkezine yürüyerek 30-40 dakika gibi bir mesafede bulunan Prenses Koyu Plajı’na, Mavi Marmara iskelesi yanında bulunan shuttle motorlar ile 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Prenses Butik Otel’in ön kısmında yer alan plaja girişler ücretli olarak yapılıyor. Şezlong, şemsiye ve duş gibi hizmetler sunan plajda bir de restoran bulunuyor.
Yörükali Plajı
Büyükada’nın en büyük turistik tesislerinden biri olan Yörükali Plajı 1980 yılından beri verdiği kaliteli hizmeti devam ettiriyor. Kum bir zemine sahip olan denizi ile genelde çocuklu ailelerin uğrak noktası oluyor. Aynı zamanda konaklama hizmeti de bulunan Yörükali Plajı’na da damsız girilmiyor. Giriş ücreti bulunan plajda şezlong, minder, şemsiye, restoran gibi hizmetler de bulunuyor.
Kumsal Aile Plajı
Adında da anlaşılacağı gibi aile plajı olan bu yer sakinliği ve sessizliği ile dikkat çekiyor. Girişlerin ücretli ancak diğer plajlara göre daha uygun fiyatlı olduğu Kumsal Aile Plajı’nda şemsiye, şezlong gibi hizmetler de fiyata dahil.
Eskibağ Plajı
Büyükada’nın merkezine göre en arka tarafta kalan bu plaj güzelliği ile son derece dikkat çekiyor. Adanın merkezinden kalkan shuttle motorlar ile 25 dakika gibi bir sürede gidebilirsiniz. 150 kişilik kapasitesi bulunan bu plaja da ücret ile giriş yapabilir ve duş, şemsiye, şezlong gibi hizmetlerden de faydalanabilirsiniz.
Halik Koyu Plajı
Büyükada’nın en büyük plajı olan Halik Koyu Plajı 800 metre uzunluğuyla dikkatleri çekiyor. En temiz denize sahip plaja shuttle motor ile ulaşım sağlanabiliyor. Sakinlik arayan kişiler tarafından tercih edilen Halik Koyu Plajı’nda duş, şemsiye, minder ve şezlong hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz. Girişler ise ücretli. Plaj etrafında rahatlıkla da kamp yapabiliyorsunuz. İstanbul’da bulunan bu ve benzeri en güzel kamp alanları için buraya tıklayın!
Nizam Plajı
Büyükada’ya geldikten sonra shuttle seferleri ile rahatlıkla ulaşabildiğini Nizam Plajı giriş ücreti almıyor ancak şezlong, şemsiye, minder ve duş gibi hizmetlerden küçük bir ücret karşılığında yararlanabilirsiniz.
Yada Beach Club
Hem denize girmek hem de müzik eşliğinde eğlenmek için parti konsepti taşıyan Yada Beach Club genellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Hafta için müzik eşliğinde hafta sonu ise DJ partiler ve canlı performanslar sergilenen plaja ulaşım adanın merkezinden shuttle servislerle ulaşabilirsiniz. Ücretli olan giriş ile beraber şezlong, şemsiye, minder ve duş hizmetinden yararlanabilirsiniz.
Heybeliada
İstanbul’da denize girilecek yerler denilince akla gelen bir diğer nokta da Heybeliada! Tıpkı Büyükada gibi Heybeliada’da İstanbul’a çok kısa mesafede olduğu için birçok tatilcinin tercihini oluşturuyor. Büyükada’ya nazaran daha az kalabalık olan Heybeliada’da birçok plaj da bulunuyor. İşte Heybeliada’nın en güzel plajları…
Ada Beach Club
Ada Beach Club Heybeliada’nın Çam Limanı Koyu’nda yer alıyor. Etrafı ormanla çevrili olan bu plaj hem izole bir deniz keyfi sunuyor hem de temiz havasıyla insanları etkiliyor. İçerisinde restoran ve kafe bulunan bu plajda aynı zamanda zamanını güzel geçirebileceğiniz etkinlikler de bulunuyor. Ücretli girişe sahip plajda şezlong, şemsiye ve duş gibi hizmetler ücrete dahil olarak karşımıza çıkıyor. 10 yaş altı çocuklardan ise ücret alınmıyor.
Aqua Green Beach Club
Heybeliada’nın merkezine uzak kalan bu plaj için ada iskelesinden ücretsiz ulaşım sağlanabiliyor. Tam bir tatil havası arayanlar için dizayn edilmiş plaja ücretli olarak giriş yapılıyor. Şemsiye, şezlong ve duş gibi hizmetleri ise herhangi bir ek ücret ödemeden alabiliyorsunuz. 7 yaş ve altından ise ücret alınmıyor.
Akvaryum Koyu
Çok fazla bilinmeyen bu saklı cennet denizi ile oldukça ilgi çekiyor. Dibi kum ve midyeden oluşan harika dokusuyla insanları kendine çeken plaj kayalar arasında gizlenmesiyle izole bir deniz keyfi sunuyor. Plaj içerisinde bulunan ve meşhur olan midyecisi ise her gün denizden çıkarttığı taze midyelerini satışa sunuyor. Plaja giriş için ise ücret alınıyor.
Alman Koyu
Ulaşımı zor olduğu için genellikle tenha olan Alman Koyu bir kere gidenin vazgeçemediği plajlardan bir tanesi. Adanın en temiz denizi olarak vurgulanan Alman Koyu etrafını kayalar çevirmesinden dolayı oldukça da izole olarak karşımıza çıkıyor.
Burgazada
Sait Faik’in şiirlerine konu olan Burgazada, Heybeliada ve Kınalıada arasında kalıyor. İstanbul’dan bir vapur ile rahatlıkla ulaşım sağlayabildiğiniz Burgazada temiz plajları ve doğasıyla misafirlerini karşılıyor.
Kalpazankaya Plajı
Fayton ile 10 dakika gibi kısa bir sürede ulaşım sağlayabildiğiniz Kalpazankaya Plajı belki de adanın en güzel konumunda bulunuyor. Yürüyerek 30 dakika gibi bir sürede ulaşılabilen plaja giriş ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor ancak içeride şezlong, şemsiye kiralamak ve duşları kullanmak ücretli.
6 Numara Halk Plajı
İskeleye yaklaşık 1.5 kilometre olan 6 Numara Halk Plajı taşlık olmasından dolayı berrak bir su ile karşımıza çıkıyor. Fayton, bisiklet veya yürüyerek ulaşım sağlanabilen plaj ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor.
Çamakya Plajı
Burgazada iskelesine 45 dakika yürüme mesafesinde bulunan Çakmakya Plajı girişler için ücret talep etmiyor. Plajda şezlong ve şemsiye kiralama gibi hizmetlerden ücret alınıyor.
Madam Martha Koyu
Bir zamanlar burada evi bulunan ve Burgazada’da herkes tarafından sevilen Madam Martha’dan adını alan bu plaj iskeleye 2 kilometre mesafede bulunuyor. Kamp alanı da bulunan koy özellikle hafta sonları tatilcilerin akınına uğruyor ancak etrafında yiyecek satan hiçbir yer bulunmaması dolayısıyla hazırlık gitmeniz gerekiyor. Madam Marta Koyu kamp alanları hakkında daha detaylı bilgi için “İstanbul En iyi 10 Kamp Alanı” içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.
Su Sporları Kulübü Plajı
Genellikle Burgazada’da yaşayanların tercih ettiği, bünyesinde su altı sporları, su balesi ve su topu gibi sporları barındıran Burgazada Su Sporları Kulübü üye ve misafirleri dışındaki kişileri kabul etmiyor. Plajı sadece üye kişiler kullanabiliyor.
Kınalıada
Her ne kadar çok fazla bilinmese de temiz deniziyle birlikte Kınalıada da İstanbul’da denize girilecek yerlerden bir tanesi! Dört adet büyük ada arasında en küçüğü olarak karşımıza çıkan Kınalıada diğer adalara oranla ağaç bakımından yoksun. Yine de temiz ve berrak suyu ile dikkatleri çeken Kınalıada misafirlerini bekliyor.
Kumluk Plajı
Adının zıttı olarak son derece taşlı bir sahile neden olan Kumluk Plajı denizinin temizliği ile dikkatleri çekiyor. Temiz bir denizin yanında sığ bir denizi de olan Kumluk Plajı bu nedenle çocuklu ailelerin tercihi oluyor. Bayansız giriş yapamayacağınız plaj aynı zamanda girişlerde ücret de alıyor. Şezlong, şemsiye ve duş hizmetleri de ücretin içinde bulunuyor. Plaj konum olarak da dikkatleri çekiyor. Kınalıada İskelesi’nden ücretsiz teknelerle rahatça ulaşabileceğiniz plaj çevresinde büfe ve kafeler de bulunuyor.
Adalara Nasıl Gidilir?
Adalara gidebilmek ve güzel bir tatil deneyimlemek için vapur seferlerini kullanmanız gerekiyor. Konuyla alakalı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden rahatlıkla sefer saatlerini öğrenebilirsiniz. Sefer saatlerini öğrenebilmek için buraya tıklayın!
Kilyos
İstanbul’da belki de en güzel tatil kaçamağı yapılabilecek yerlerden biri de Kilyos. İstanbul’un Karadeniz’e bakan tarafında bulunun Kilyos yaz aylarında hem denize girmek isteyenler hem de gezmeyi sevenler için ideal bir yer. Kilyos’ta 6 adet plaj bulunuyor.
Tırmata Beach
Kilyos’un belki de en büyük kapasiteli plajı olan Tırmata Beach 5000 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor. Arkadaşlarınız ya da aileniz ile birlikte giderseniz yanınızda en az bir kadın olması koşuluyla giriş yapabildiğini plaj böylece aile plajı imajı veriyor. Girişlerin ücretli olduğu Tırmata Beach’te girdikten sonra bir adet alkollü içecek de ücrete dahil olarak karşımıza çıkıyor.
Milyon Beach
Daha çok gençlerin tercih ettiği plaj olan Milyon Beach’de tüm gün müziğin tadını çıkartabilirsiniz. Çimler üzerinde güneşlenme imkanı da veren plajda aynı zamanda tavla, lego, voleybol ve futbol gibi aktiviteler de bulunuyor. Girişler için ise ücret alınıyor. Aynı zaman plaj engelli dostu olmasıyla dikkatleri çekiyor.
Uzunya Beach
Uzunya Beach etrafı ağaçlarla çevrili olması nedeniyle izole bir tatil isteyenler için vazgeçilmez bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Kamp alanı ve doğa yürüyüş gibi imkanları barındıran Uzunya Beach’de denizden o an tutulmuş taze balığı yiyebilir, köy kahvaltısı yapabilirsiniz.
Suma Beach
Kilyos’un belki de en donanımlı plajlarından biri olan Suma Beach Gümüşdere mevkiinde bulunuyor. İstanbul’da gerçekleştirilen çoğu festivalin de gerçekleştirildiği Suma Beach restoranları, piknik alanları ve güneşlenme teraslarıyla dikkat çekiyor. ATV ve çeşitli su sporlarının da bulunduğu plaja girmek için ücret ödemeniz gerekiyor.
Burç Beach
Yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Burç Beach Boğaziçi mezunları için kurulmuşsa da dışarıdan gelen misafirlere de kapılarını açıyor. Rüzgar sörfü de dahil olmak üzere birçok deniz sporunun yapıldığı plaj girişler için ücret alınıyor. Boğaziçi mezunları için giriş ücretleri farklılık gösteriyor.
Baykuş Plajı
Aileniz ile rahatça denize girebileceğiniz bu plaj Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’ne ait bir tesis içinde bulunuyor. Temizliği ile dikkatleri çeken Baykuş Plajı aynı zamanda geniş bir güneşlenme terası barındırıyor. Tesise yakın büfeler ve restoranlar dilediğiniz zaman yardımınıza koşarken aynı zamanda tesisin kamp alanı da bulunuyor. Plaja giriş için ise ücret ödemeniz gerekiyor.
Solar Beach
Yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Solar Beach İstanbul’un en büyük tesisini barındırıyor. 30 bin metrekare üzerine kurulu bu tesiste kafe ve restoranların yanı sıra yüzlerce aktivite alanı bulunuyor. Girişlerin ücretli olduğu tesis aynı zamanda birçok konser ve festivale de ev sahipliği yapıyor.
Kilyos’a Nasıl Giderim?
Kilyos’a gidebilmek için Hacıosman Metro durağının önünden kalkan 151 numaralı İETT otobüsü ile Kilyos’a gidebilirsiniz.
Bunun yanında Sarıye’den Kilyos’a giden birçok alternatif toplu taşıma aracı kullanabilirsiniz.
Şile
İstanbul’da denize girilecek yerler ve İstanbul plajları deyince listeye Şile’yi eklemeden olmaz. Ulaşım imkanlarının oldukça çeşitli ve kolay olduğu Şile özellikle hafta sonları İstanbul’dan bunalan kişiler için tam bir kaçış noktası oluyor. Birbirinden güzel tatil yerleri ve plajları bulunan ilçe tertemiz deniziyle de dikkatleri çekiyor. İşte Şile’de bulunan plajlar…
Ayazma Plajı
10 kilometrelik uzunluğu ile dikkatleri çeken Ayazma Plajı içerisinde iki adet beach club, bir adet de halk plajı bulunuyor. Yaklaşık 25 yıldır hizmete açık olan plaj Şile Halk Plajı ya da Ayazma Halk Plajı olarak da biliniyor. Temiz suyu ile mavi bayrak alan plajın halk plajı kısmına girişler ücretsiz iken diğer iki beach club’a girmek için ücret ödemeniz gerekiyor.
Uzunkum Plajı
Tıpkı Ayazma Plajı gibi Uzunkum Plajı da içerisinde bir adet beach club ve bir adet halk plajı barındırıyor. Suyun bu bölgede ılık olması genellikle tatilcilerin vazgeçilmezi olsa da mavi bayraklı su temizliği ile de dikkatleri çekiyor. Beach club’a girmek için ücret ödemeniz gerekiyor ancak halk plajına girişler tamamen ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor.
Ağlayankaya Plajı
Plaj içerisinde Şile Life Beach adında bir işletme bulunuyor. Gerek restoranı gerekse hizmetleriyle göz dolduran işletme misafirlerinden tam puan alıyor. Girişler için ise ücret ödenmesi gerekiyor.
Kumbaba Plajı
Şile’ye gelmeden bulunan bu plajın kamp alanı ve karavan bölgesi de bulunuyor. Halk arasındaki inanışa göre plajın kumunun da çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor. Girişlerde ücret alınmayan Kumbaba Plajı’nda tuvalet ve duş gibi hizmetler de bulunuyor.
Şile’ye Nasıl Giderim?
Üsküdar’dan kalkan ve Şile/Ağva’ya kadar giden 139A numaralı İETT otobüsü ile rahatlıkla Şile’ye gidebilirsiniz. Otobüs Yeniköy, Sahil yolu/İsa Köy ve Ovacık Yolu olmak üzere 3 farklı güzergah kullanıyor.
Ağva
İstanbul’da denize girilebilecek yerler deyince Ağva’dan bahsetmeden olmaz. İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan Ağva gerek doğası gerekse de deniziyle insanları büyülüyor. Bu güzel ilçe yaz aylarında İstanbul’dan sıkılanlar tarafından oldukça rağbet görmektedir. İşte Ağva’nın en güzel plajları
Halk Plajı
Doğal kum olan Ağva Halk Plajı etrafı yeşilliklerle çevrili adeta bir doğa mucizesi olarak misafirlerini karşılıyor. Temiz denizi ile dikkat çeken plaj bakir koylardan oluşuyor. Bu muhteşem plajın tek olumsuz yanı ise şemsiye ve şezlong gibi hizmetlerinin bulunmaması. Gittiğiniz zaman bu gibi hizmetleri kendiniz sağlamanız gerekiyor. Girişler ise tamamıyla ücretsiz.
Kilimli Koyu Plajı
Ağva’ya yaklaşık 5 km mesafede bulunan bu plaja Bucaklı Köyü yolu üzerinden gidiliyor. Temiz denizi olan plaj aynı zamanda incecik kumuyla dikkat çekiyor. Ağva Halk Plajı’na göre daha sakin ve daha az dalgalı denizi bulunan Kilimli Koyu Plajı’nda şemsiye, şezlong ve restoran gibi hizmetler de bulunuyor. Ayrıca Kilimli Koyu Plajı’nda bir de Kilimli Sahil Kamp Plaj alanı da kampçı misafirlerini bekliyor.
İmrenli Koyu Plajı
Kalabalık sevmeyenlerin vazgeçemeyeceği İmrenli Koyu Plajı, Ağva’ya 13 km mesafede bulunuyor. İmrenli Köyü’nde bulunan bu plaj mavi suyuyla dikkatleri çekerken misafirlerine şemsiye ve şezlong hizmeti de sunuyor. Aynı zamanda tatilciler için sahilde kafe ve restoranlar bulunuyor.
Ağva’ya Nasıl Giderim?
Üsküdar’dan kalkan ve Şile/Ağva’ya kadar giden 139A numaralı İETT otobüsü ile rahatlıkla Ağva’ya gidebilirsiniz. Otobüs Yeniköy, Sahil yolu/İsa Köy ve Ovacık Yolu olmak üzere 3 farklı güzergah kullanıyor.
Ağva hakkında daha detaylı bilgi ve Ağva gezi rehberi için; Ağva Gezilecek Yerler – Ağva’da Gezilmesi Gereken 10 Yer
İstanbul Anadolu Yakası Plajları
İstanbul’da yaşayan kişilerin denize girmesi için birçok bölge ve plaj bulunuyor. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan plajlar Marmara Denizi’nin serinliğini sizlere sunuyor. İşte İstanbul Anadolu Yakası’nın en güzel plajları…
Tuzla Halk Plajı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında hizmete açılan Tuzla Halk Plajı, İstanbul’un her bölgesinden insan çekiyor. Hafta içi de hafta sonu da kalabalık olan Tuzla Halk Plajı’nın suyu oldukça sığ. Bu nedenle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenlerin uğrak noktası olarak dikkatleri çekiyor. Girişlerin olduğu plajına girişler ücretsizken duş, tuvalet ve kabin gibi hizmetler veriliyor. Belediyeye bağlı cankurtaranların da gören aldığı plaj çevresinde birçok büfe bulunuyor.
Tuzla Halk Plajı’na Nasıl Gidilir?
Kadıköy meydanından kalkan 130 numaralı Tuzla otobüsleri, Bostancı sahilden binebileceğiniz 133T otobüslerinin yanı sıra Pendik-Tuzla dolmuşlarını kullanarak rahatça Tuzla Halk Plajı’na erişebilirsiniz.
Beykoz Küçüksu Plajı
Yaklaşık 300 metre gibi küçük bir uzunluğa sahip Küçüksu Plajı 350 kişi kapasiteli olmasının yanı sıra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne karşı yüzmek isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Cankurtaranın yanı sıra duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler bulunan Küçüksu Plajı giriş için ücret talep etmiyor ancak şemsiye ve şezlong hizmetleri ise ücretli. Belirli bir ücret karşılığında kiralayabiliyorsunuz.
Beykoz Küçüksu Plajı’na Nasıl Gidilir?
Üsküdar-Yenimahalle arasında giden 15Y, Beykoz-Üsküdar arasında giden 15, Beykoz-Kadıköy seferini yapan 15F ve Yenimahalle-Kadıköy seferini yapan 15YK otobüsleri ile rahatlıkla Küçüksu’ya erişebilirsiniz.
Riva Plajı
Yaz mevsiminde İstanbul’da yaşayanların kurtarıcısı olan Riva, Karadeniz’e bakan kıyıda bulunuyor. Genişliği ile dikkat çeken plaj koy içerisinde olmasıyla izole bir deniz keyfi sunuyor. Geniş olmasına rağmen uzunluk olarak kısa olan plaj bu nedenle çok kalabalık oluyor. Temiz bir denizi bulunan Riva Plajı’na giriş için 5 TL gibi küçük bir ücret ödemeniz gerekiyor. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye gibi hizmetler için de ücret ödemeniz gerekiyor.
Riva Plajı’na Nasıl Gidilir?
Riva Plajı’na ulaşmak için öncelikle Beykoz’a gitmeniz gerekiyor. Beykoz’a varmanızın ardından buradan kalkan 137 nolu İETT otobüs hattını kullanarak Riva Plajı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Caddebostan Plajı
Lüks mekanları ile dikkat çeken Caddebostan’ın bir de plajı bulunuyor. Anadolu Yakası’nda oturanların kendini denizin serin sularına bıraktığı Caddebostan Plajı’ndan 3 adet bulunuyor. Caddebostan 1 Plajı’na giriş için İstanbul Kart ile ücret ödendiği plajlarda kalan 2 tanesi için giriş ücretsiz. Ücret alınan Caddebostan Plajı 1’de şezlong ve şemsiye gibi hizmetler ücretsiz olarak veriliyor.
Caddebostan Plajı 2 ve Caddebostan Plajı 3’e ücretsiz olarak girebilirsiniz. Ücretleri karşılığında şemsiye ve şezlong da kiralanabiliyor. Caddebostan Plajlarının çevrelerinde büfeler ve kafeler bulunuyor.
Caddebostan Plajı’na Nasıl Gidilir?
Kadıköy’de Beşiktaş iskelesinin yanında bulunan ve sahilden giden sarı dolmuşlar kullanılarak Caddebostan Plajı’na rahatlıkla gidebilirsiniz.
Suadiye Plajı
Caddebostan Plajı’na yakın olan Suadiye Plajı bölge plajlarına göre sakinliği ve nezihliği ile dikkat çekiyor. Genelde çevrede oturanların yararlandığı plaja girişler ücretsizken şezlong ve şemsiye gibi hizmetler için ücret ödemeniz gerekiyor. Plajda yanında bir şeyler atıştırabileceğiniz mini bir kafe de bulunuyor.
Suadiye Plajı’na Nasıl Gidilir?
Kadıköy’de Beşiktaş iskelesinin yanında bulunan ve sahilden giden sarı dolmuşlar kullanılarak Suadiye Plajı’na rahatlıkla gidebilirsiniz.
İstanbul Avrupa Yakası Plajları
Florya Güneş Plajı
İstanbul’da denize girilecek yerler denilince akla gelen bir diğer yer Florya! Atatürk’ün denize girerken fotoğrafı bulunan meşhur plaj olan Florya Güneş Plajı İstanbul’un en eski plajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık 800 metre uzunluğa sahip plajda 1500 şemsiye ve şezlong bulunuyor. Plaj aynı zamanda 2 adet cankurtaran hizmeti de barındırıyor. Girişlerin ücretli olduğu Güneş Plajı şezlong, şemsiye, kabin, duş ve tuvalet hizmetini ücretsiz sağlıyor. Denizi sığ olan Güneş Plajı’nı genellikle çocuklu aileler tercih ediyor.
Florya Güneş Plajı’na Nasıl Gidilir?
Güneş Plajı’na gidilebilmenin en hızlı yöntemi metrobüs kullanmaktır. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metrobüsüne binerek Cennet Mahallesi durağında inerseniz yürüyerek plaja gidebilirsiniz.
Florya Menekşe Plajı
600 metre sahil şeridine sahip olan Menekşe Plajı’nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi işletiyor. Şezlong, şemsiye, tuvalet ve kabin hizmetlerinin bulunduğu Menekşe Plajı’nda 3 adet de büfe bulunuyor. Girişin ücretsiz olduğu plaj hafta sonları çok kalabalık oluyor.
Florya Menekşe Plajı’na Nasıl Gidilir?
Menekşe Plajı’na gidilebilmenin en hızlı yöntemi metrobüs kullanmaktır. Söğütlüçeşme-Beylikdüzü metrobüsüne binerek Küçükçekmece durağında inerseniz denize doğru 5 dakika yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz.
Yeşilköy Çiroz Plajı
660 metre uzunluğunda olan Yeşilköy Çiroz Plajı 2 bölümden oluşuyor. Cankurtaran hizmeti bulunan plajda 12 duş, 550 şemsiye ve şezlong, 20 tuvalet ve 80 kabin bulunuyor. Bunun yanında aynı zamanda plaj iki voleybol ve bir adet futbol sahası barındırıyor. Ücretsiz olarak giriş yapabildiğiniz plaj bu nedenle kalabalık oluyor.
Yeşilköy Çiroz Plajı’na Nasıl Gidilir?
Bakırköy’de bulunan Yeşilköy Çiroz Plajı’na ulaşmak için 72T, 72YT ve 81 numaralı Bakırköy-Yeşilköy otobüs hattını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda metrobüs ile Florya durağında inip plaja giden minibüsler ile rahatlıkla plaja ulaşabilirsiniz.
Tarabya Plajı
Eski Türk filmlerinin vazgeçilmez yeri olan Tarabya plajı 2015 yılında yenilenerek Big Chefs Tarabya olarak hizmete girdi. Gelenekseli ve moderni bir araya getiren plajı İstanbul’dan yorgunluğundan sıkılanlar ziyaret ediyor. Sabah saat 10:00 ile akşam 18:00’a kadar hizmet veren plaj sadece 100 kişi kapasiteli. Plaja girişi ücretli olarak yapabilirsiniz. Ücrete dahil olarak restoran, plaj havlusu, dolap ve duş gibi hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz.
Tarabya Plajı’na Nasıl Gidilir?
Sarıyer ilçesinin Yeniköy Caddesi üzerinde bulunan plaja ulaşmak için İETT’nin 25E, 25Y, 42T, 40, 40B numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Sarıyer’e gidip Yeniköy Caddesi’ni takip ederek de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı
Adından da anlaşılacağı gibi sadece kadınların girebildiği Altınkum Kadınlar Plajı yeşillikler arasında izole bir deniz keyfi sunuyor. Plaj içerisinde çalışan görevlilerin de kadın olduğu plaj, denizinin temizliği ile mavi bayrak ile ödüllendirilmiş. Kum olan deniz zemini ile çocuklu ailelerin de tercihini oluşturuyor. Giriş ücretli olduğu Altınkum Plajı’nda şezlong, tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi hizmetler de ücrete dahil. Aynı zamanda plaja yiyecek ve içecek ile girmek serbest.
Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı’na Nasıl Gidilir?
Avrupa Yakası metrosunun Hacıosman durağı önünden kalkan Sarıyer – Rumeli Kavağı İETT otobüslerine binerek Rumeli Kavağı’nda indikten sonra 10 dakika yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda plajın ücretli servisi ile de ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sarıyer Elmas Kum Plajı
İstanbul’da denize girilecek yerler ve İstanbul plajları listesinin son sırasında Sarıyer Elmas Kum Plajı bulunuyor. Sarıyer Elmas Kum Plajı 3. Köprü manzarasına karşı kulaç atabileceğiniz tek plaj. Son derece temiz bir denizi bulunan plaja girişler ücretsiz ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz ücret ödemeniz gerekiyor. Plaj içinde kafe, restoran ve büfe gibi hizmetler de bulunuyor.
Sarıyer Elmas Kum Plajı’na Nasıl Gidilir?
Avrupa Yakası metrosunun Hacıosman durağı önünden kalkan Sarıyer – Rumeli Kavağı İETT otobüslerine binerek Rumeli Kavağı’nda indikten sonra yürüyerek plaja ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Sarıyer’den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine de binerek plaja gidebilirsiniz.
Teşekkür ederim İstanbul’da denize girilecek yer sayısı çok fazlaymış da haberimiz yokmuş 🙂
İstanbul’a yazın gittiğimde ilk yapacağım şey denize girmek olacak
Büyükada’dakiler çok iyiler çoğuna gittim tavsiye ederim.
Oha ne kadar çok plaj varmış istanbulda hiç bilmiyodum
Gerçekten çok bilgilendirici bir içerik olmuş. İstanbul’da denize girilmez zannediyordum. Teşekkürrrleerrrrr
aradığım yerleri en detaylı bi şekilde sonunda buldum sizde teşekkürler
ooo yaz gelse de girsem hemen denize valla özledim burada da istanbulda denize girilecek bir sürü yer var.
Cook teşekkürler sayenizde güzel yerler öğrendim
istanbulda denize girilecek ne çok yer varmış da haberimiz yokmuş
Suma ve Bagkuş plajı yan yana olmasına rağmen iki ayrı dünya gibiler. Gidecek olanlar önceden araştırsın.
istanbulda denize girilecek ne kadar çok yer varmış valla şaşırdım. tabii deniz temiz mi onu da sorgulamak lazım da neyse
Yada Beach Club güzel gozukuyor ama google yoeumlari kötü. Gitmeden once kontrol edin derim.
Ada plajları pandemi nedeniyle açık olur mu?
İstanbul içinde denize girilecek çok yer varmış ama çok da fazla güvenemiyorum çünkü denizinin temizliği büyük bir sıkıntı tabi tercih edenler de olabilir bir şey diyemem
İstanbul’da denize girmek için çok fazla yer var ama temizlik konusu ne kadar güvenilir bilinmez tabii ki :'(
oha bu kadar yer var mıydı İstanbul’da denize girilecek şaşırdım
Geçtiğimiz hafta tavsiyeleriniz üzerine adalara gittik müsilaj falan da yoktu teşekkür ederim bilgiler için.
çok teşekkür ederim İstanbulda denize girilecek yerler hakkında güzel bir yazı olmuş. İstanbul’da yaşayan biri olarak ilaç gibi oldu 🙂