Kayseri gezilecek yerler bakımından, İç Anadolu Bölgesi’nin en önemli destinasyonlarından biri diyebiliriz. Şehir önemli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile adeta bir açık hava müzesini andırıyor.
Kayseri 6000 yıllık köklü bir geçmişe sahip. Bizans İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu başta olmak üzere birçok medeniyetin izlerini taşıyor. Kayseri gezi rehberi listenizde yer verebileceğiniz birçok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunuyor. Kayseri 2 milyonu aşan nüfusu ve gelişmiş sanayisi ile İç Anadolu Bölgesi’nin en kalabalık şehirlerinden birisidir. Aynı zamanda Türk siyasetinin seyrini değiştiren birçok devlet adamının da memleketi olma özelliği taşıyor.
Kayseri Gezilecek Yerler
1. Hunat Hatun Camii ve Külliyesi
Hunat Hatun Camii, Kayseri şehir merkezinde hemen Kayseri Kalesi’nin karşısında yer alıyor. Hunat Hatun Camii ve Külliyesi, Selçuklu hükümdarının eşi tarafından yaptırılmıştır. Külliye’deki cami ve hamam halen aktif olarak hizmet vermekte olup, dikkat çeken tarihi eserlerden biridir.
1238 yılında yapılan Hunat Hatun Külliyesi, taş oyması ve kesme taş işçiliğinin önemli örnekleri arasında yer alıyor. Kayseri’de yer alan birçok Selçuklu eseri gibi, Hunat Hatun Camii ve Külliyesi, Selçuklunun Kayseri’deki en önemli eserleri arasında bulunuyor.
2. Alaca Kümbet
Kayseri’nin simge yapıları arasındaki Alaca Kümbet 1280 yılında yapılmış Selçuklu dönemi eserleri arasında yer almaktadır. Kümbet ziyarete kapalı olsa da, dışarıdan ziyaret edilmesi mümkündür. Bunun için gündüz vakti kümbeti ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
3. Ağırnas Yeraltı Şehri
Kayseri’de bulunan yeraltı şehirleri, Kayseri gezi rehberi için vazgeçilmez noktalar diyebiliriz. Zira Kayseri’de oldukça köklü tarihe sahip birçok yeraltı şehri bulunuyor. Bunlardan biri olan Ağırnas Yeraltı Şehri, dünyaca ünlü Türk mimarı Mimar Sinan’ın doğduğu köy olan Ağırnas Kasabası sınırları içerisindedir.
Bu yeraltı şehrinin en önemli özelliklerinden biri, Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde Hıristiyan inanışına sahip olan kişilerin baskılardan kurtulmak için inşa ettikleri bir yapı olmasıdır. Yeraltı şehrinin milattan öncesine ait bir yapı olması, Ağırnas Yeraltı Şehri’ni gezginler için daha cezbedici kılıyor.
4. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi
Şu anda Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi olarak hizmet veren bina, aslında tarihi bir özellik taşıyor. Bundan 10-15 yıl kadar önce lise eğitimi için hizmet veren Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, cumhuriyet döneminde de müze olarak hizmet vermekteydi.
Bu binanın tarihi özelliğinin yanı sıra Milli Mücadele döneminde son sınıf öğrencilerinin savaşa katılması nedeniyle, Kayseri Lisesi’nin hiç mezun vermemiş olması da dikkat çekmektedir.
Kayseri Lisesinde son sınıfta okuyan 62 öğrenci, Milli Mücadele döneminde gönüllü olarak savaşa katılmış ve tamamı şehit olmuştur. Diğer yandan Atatürk’ün harf devrimi yaptığı dönemde ziyaret ettiği Kayseri Lisesi, Abdullah Gül ve Turgut Özal gibi siyasetçilerin mezun olduğu okuldur.
5. Erciyes Dağı ve Erciyes Kayak Merkezi
Kayseri gezilecek yerler listesinde yer alan ve en önemli destinasyonlardan biri de, hiç şüphesiz yaz ve kış aylarında ziyaret edilen Erciyes Dağı ve Erciyes Kayak Merkezi‘dir.
Yaz aylarında serin havası nedeniyle tekir yaylası sıklıkla ziyaret edilirken, kış aylarında ise başta Kayserili vatandaşlar olmak üzere çevre illerden de kayak için gelen birçok insan tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de kış ayında Kayseri gezisi planlıyorsanız, kayak yapmak için Erciyes Kayak Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz.
6. Hunat Hatun Medresesi
Hunat Hatun Külliyesi içerisinde bulunan yapılardan biri olan Hunat Hatun Medresesi, Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat’ın eşi olan Mahperi Hunat Hatun tarafından inşa edilmesi nedeniyle, Hunat Hatun Medresesi ismini almıştır.
Külliye tamamen Mahperi Hunat Hatun talimatıyla yapılmış olup, medresenin tamamlanması ancak 1237 yılında gerçekleşmiştir. Ziyaret ettiğiniz anda mistik havasıyla sizi kendine çekecek olan medrese, görülmeye değer yerler arasında diyebiliriz.
7. Bürüngüz Camii
Kayseri şehir merkezinde Kapalı Çarşı’nın hemen önünde ve Kayseri Kalesi’nin yanında bulunan Bürüngüz Camii, şehir meydanının simge yapıları arasındadır. Cami 1977 yılında yapılmış olup fazla tarihi bir özelliği olmasa da, dikkat çekici mimarisi ve şehir meydanında olması nedeniyle ziyaret edilebilir.
8. Gülük Camii
Merkez Melikgazi ilçesinde bulunan Gülük Camii, aslında bölgede bulunan büyük bir külliyenin parçasıdır. Külliyeden geriye fazla bir yapı kalmamış olup, kalan yapılardan biri olan Gülük Camii tarihi niteliği ve mimarisi ile dikkat çekmektedir. Caminin inşası Danişmentliler dönemine ait olup, yapım yılına dair herhangi bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak caminin geçmiş tarihlerde özellikle 1334 yılında geniş çaplı bir restorasyondan geçtiği bilinmektedir.
9. Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi
Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Kayseri gezilecek yerler arasındaki Selçuklu eserlerinden biridir. Gülük Cami’sinin de bulunduğu Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Selçuklu sultanının amansız hastalığa yakalanan kız kardeşi tarafından tıbbi araştırmalar ve tedavi merkezi olarak yaptırılmıştır. Önünde büyük bir Mimar Sinan heykeli bulunan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, hafta içi her gün ziyarete açıktır.
10. Kayseri Kalesi ve Surları
Kayseri’nin simge yapılarından biri olan Kayseri Kalesi, şehir merkezinin geneline uzanmış surları ile dikkat çekmektedir. Şehre gelenlerin Kayseri gezi rehberi listelerinde mutlaka yer verdikleri yapılardan biri olan Kayseri Kalesi, 6. Yüzyılda Roma döneminde yaptırılmıştır. Daha sonra ise Bizanslılar tarafından kullanılan kaleye yeni eklemeler yapılmış ve Selçuklulardan sonra kale Osmanlı hâkimiyetine geçmiştir.
İç kale yapısı tam olarak Cumhuriyet Meydanı’nın merkezinde bulunmakta olup, şehir merkezine ayrı bir güzellik katmaktadır. Kalenin birçok farklı suru bulunmakta olup, şehir merkezinin çeşitli yerlerini çevrelemiş durumdadır.
Kayseri Kalesi 2015 yılında yapılan restorasyon çalışmaları sonrasında, müze ve sosyal bir alana çevrilmiştir. Şu an kale içerisinde arkeolojik eserler müzesi ve yeme-içme mekânları bulunmaktadır. Tamamen değişen iç çehresi ile Kayseri’de sosyal hayatın gelişmesine yardımcı olmuştur.
11. Kayseri Saat Kulesi
Kayseri Kalesi önünde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kayseri Saat Kulesi, Mimar Sinan kadar olmasa da Kayseri’nin ünlü mimarlarından Tavlusunlu Salih Usta tarafından, Abdülhamit Han talimatı ile 1906 yılında yaptırılmıştır.
Kare planı üzerine inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi’nin yüksekliği 10 metre olup, kule kesme taş işçiliğinin oldukça güzel örnekleri arasında yer alır. Kule çevresinde sürekli yapılan yol çalışmaları nedeniyle bir kısmı zeminden daha aşağıda kalan saat kulesi, şehir merkezindeki önemli buluşma noktaları arasında yer alır.
12. Erdemli Harabeleri
Yeşilhisar ilçesinde bulunan Erdemli Harabeleri, birçok arkeolojik kazı çalışmasına ev sahipliği yapmıştır. Harabelerde yüzlerce tarihi eser çıkarılmış ve bu tarihi eserler şehirde bulunan farklı müzelerde sergilenmeye başlanmıştır.
Bir vadinin içerisinde yer alan Erdemli Harabeleri içerisinde, toplam 11 kilise keşfedilmiştir. Kayseri şehir merkezinden 69 kilometre uzaklıktaki Yeşilhisar ilçesi, bu harabelerin dışında birçok tarihi dokuya da ev sahipliği yapmaktadır.
13. Meryem Ana Kilisesi
19. yüzyılda inşa edildiği düşünülen kilisenin, kim veya kimler tarafından yapıldığı bilinmiyor. Günümüzde restorasyon çalışmaları tamamlanarak kütüphaneye çevrilmiş durumda. Kayseri gezi planınıza mutlaka ekleyip, görmenizi tavsiye ederiz.
14. Cumhuriyet Meydanı
Kayseri Cumhuriyet Meydanı’ndaki tarihi yapıları ayrı ayrı listelemiş olsak da, muhteşem görüntüsüyle Cumhuriyet Meydanı’na ayrı bir yer açmak gerekir. Oldukça geniş bir yapıya sahip olan Cumhuriyet Meydanı, insan sirkülâsyonunun en yoğun olduğu bölgelerden biridir.
Cumhuriyet Meydanı’nın ortasında durup 360° çevrenize baktığınızda, çevrenizde onlarca tarihi yapıyı bir arada rahatlıkla görebilirsiniz.
15. Osmanlı Sokağı
Şehre 9 kilometre uzaklıkta bulunan Talas ilçesindeki Osmanlı Sokağı, özellikle üniversite öğrencileri ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği otantik yapıda bir yerdir. Sokakta canlı müzik eşliğinde hizmet veren birçok cafe ve işletme bulunmaktadır. Aynı zamanda farklı lezzetleri tadabileceğiniz restoranlarda Osmanlı Sokağı ve çevresinde yer alır.
16. Atatürk Evi ve Müzesi
Atatürk’ün Kayseri’ye geldiğinde bir süre konakladığı bina, restore edildikten sonra Atatürk Evi ve Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. Müze içerisinde Atatürk’e ait birkaç kişisel eşya ve resimler bulunmaktadır. Şehir merkezinde Kayseri Lisesine yakın bir konumda bulunan Atatürk Evi ve Müzesini, hafta içi mesai saatleri içerisinde ziyaret edebilirsiniz.
17. Avgunlu Medresesi
Şehir merkezindeki medrese, Kayseri seyahati planlayanların listelerinde yer alan önemli tarihi yapılar arasındadır. Yine Mimar Sinan Parkı içerisinde yer alan Avgunlu Medresesi, hangi tarihte yapıldığı bilinmese de 13. Yüzyılda yapıldığına dair tahminler bulunmaktadır. Medrese şu anda ünlü bir kitapevi tarafından kiralanmış olup, hem kitapevi hem de kültür kafe olarak hizmet vermektedir.
18. Hacı Kılıç Medresesi
Şehrin en kalabalık caddelerinden biri olan İstasyon Caddesi’nde yer alan Hacı Kılıç Medresesi, Mimar Sinan Parkının da karşısında 100 metre mesafede yer alır. Muhteşem bir taç kapısı süslemesine sahip olan medrese, günümüzde cami olarak hizmet vermekte olup yapım yılına dair kesin bir bilgi yoktur.
19. Mimar Sinan Evi
Eserleriyle Osmanlı mimarisine hayat veren Mimar Sinan’ın doğduğu evde Kayseri gezilecek yerler arasındadır. 1490’da doğduğu tahmin edilen Mimar Sinan’ın, kemerli yapıya sahip evi ziyaretçileri mest ediyor diyebiliriz. Taştan yapılan evin içerisinde; ambar, kiler, sedirli alan ve hayvanların kaldığı yerler bulunmaktadır. Mimar Sinan’ın Ağırnas Mahallesi’nde bulunan ve 23 yaşına kadar yaşadığı bu evi ziyaret etmeyi unutmayın.
20. Etnografya Müzesi Güpgüpoğlu Konağı
Şehrin ileri gelen ailelerinden biri olan Güpgüp Oğulları tarafından kullanılan binanın müzeye çevrilmesi sonrası etnografya müzesi olarak hizmet veren yapı, 1419 yılında inşa edilmiştir.
Osmanlı konak kültürünü tüm detaylarıyla yansıtan yapı daha sonra müzeye çevrilmiş ve Kayseri’ye özgü çeşitli yerel kıyafet ve araç gereçler sergilenmeye başlanmıştır. Müze içerisinde 1120 tane etnografik eser yer almaktadır.
21. Amerikan Koleji
1871 yılında yaptırılan Amerikan Koleji, kız okulu olarak hizmet vermiştir. 1882 yılında ise Amerikan erkek okulu olarak hizmet vermeye başlayan Amerikan Koleji, daha sonra ise hastane olarak kullanılmıştır. I. Dünya Savaşı’nın başlaması ile hastaneye çevrilen tarihi yapı günümüzde oldukça yıpranmış olsa da, tarihi özelliği sebebiyle ziyaret edilmektedir.
22. Sahabiye Medresesi
1267 yılında yaptırılan Sahabiye Medresesi, Selçuklu veziri olan Sahip Ata Fahreddin Ali talimatıyla yaptırılmıştır. Yanında mescit ve çeşme ile birlikte inşa edilen Sahabiye Medresesi, şehir merkezinde bulunmaktadır.
Günümüzde bir kafe ve kitapçıların hizmet verdiği medresenin mescidi yıkılmış olup, çeşmesi medrese dışında yer almaktadır. Giriş kısmında Selçuklu süslemeleri bulunan Sahabiye Medresesi, yine Cumhuriyet Meydanı’nda yer almaktadır.
23. Ahi Evran Müzesi
İçerisinde 500’ün üzerinde eser bulunan Ahi Evran Müzesi, Ahi Evran kültürünü yaşatmak amacıyla kurulan Türkiye’nin ilk müzelerinden biridir. Müze binası 1178 yılında yaptırılmış olup, ticaretin başkenti kabul edilen Kayseri’de esnaf kültürünün önemli bir parçası haline gelmiştir.
24. Kayseri Bilim Merkezi
Bina olarak fazla bir tarihi özelliği bulunmasa da mimari yapısı ile dikkat çeken Kayseri bilim müzesi, bilime meraklı olanların Kayseri gezilecek yerler listelerinde yer alır.
Toplam 2300 metrekarelik kapalı alana sahip olan bilim merkezi, farklı bilimsel çalışma ve eserlere ev sahipliği yapmaktadır.
25. Ali Dağı
Kayseri’nin en popüler ilçelerinden biri olan Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı, şehrin en büyük dağlarından biridir. Ali Dağı’nın en önemli özelliği, eteklerinde büyük bir yer altı şehrine ev sahipliği yapmasıdır. Aynı zamanda yamaç paraşütü için İç Anadolu Bölgesinin en uygun yerlerinden biri olması, Ali Dağı’nı önemli tercihler arasına koymaktadır.
26. Köşk Medrese
1331 yılında yaptırılan Köşk Medrese, şehir merkezine yakın bir konumda Gültepe Mahallesinde yer almaktadır. Orijinal dokusunu koruyarak günümüze kadar gelen medrese, günümüzde aşk evi olarak faaliyet göstermektedir.
27. Yaman Dede Camii / Panaya Rum Kilisesi
Sultan Abdülhamit’in izniyle 1886 yılında Talas ilçesinde yaptırılan Panaya Kilisesi, 1925 yılında camiye çevrilerek Yaman Dede Camii ismini almıştır. Kilisenin orijinal yapısına herhangi bir zarar verilmeden dönüşümün sağlandığı yapı, günümüzde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir.
28. Mimar Sinan Parkı
Kayseri’nin en popüler parklarından biri olan Mimar Sinan Parkı, şehir merkezinde yer alır. Mimar Sinan Parkı içerisinde Gevher Nesibe Tıp Müzesi gibi farklı tarihi yapıların bulunması, parkın havasını değiştirmektedir. İlkbahar ve yaz aylarında insanların sıklıkla ziyaret ettiği Mimar Sinan Parkı, özellikle şehirde konser ve ramazan şenliklerinin düzenlendiği önemli yerlerden biridir.
29. Agios Prokopios Kilisesi
Ağırnas Kasabasında yani Mimar Sinan’ın doğduğu kasabada yer alan Agios Prokopioss Kilisesi, şehir merkezinden yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Kilise 1857 yılında inşa edilmiş olup, bugüne kadar farklı restorasyon çalışmalarından geçerek yenilenmiştir.
30. Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi
1191 yılında şehirde ilk Ermeni kilisesi olarak yaptırılan Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, 1700’lü yıllara kadar sağlam bir şekilde gelmiş olsa da zaman içerisinde önemli ölçüde tahrip olmuştur.
Kayseri gezilecek yerler arasında 1859 yılında aslına uygun olarak yeniden inşa edilen kilise, Ermeni cemaatlerinin Kayseri’deki en önemli merkezlerinden biri olarak kullanılmaktaydı. Günümüzde sadece turistik ziyaret amacıyla kullanılan kilise, Ermeniler için önemini korumaya devam etmektedir.
31. Kurşunlu Camii
Mimar Sinan tarafından Kayseri şehir merkezinde yapılan Kurşunlu Camii, 1573 yılında inşa edilmiştir. Adını almış olduğu kurşunlu parkı içerisinde bulunan cami, şehirde en fazla ziyaret edilen tarihi yapılardan biridir.
32. Gesi Bağları ve Güvercinlikler
Türkülere konu olan Gesi Bağları, şehir merkezinden yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Burada bulunan devasa güvercinlikler, Gesi Bağlarına ayrı bir mistik hava katmaktadır. Günümüzde birçok villa inşaatının bulunduğu Gesi Bağları, şehir merkezinden uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği popüler noktalar arasındadır.
33. Sultan Sazlığı Kuş Cenneti
24357 hektarlık bir alanda bulunan Sultan Sazlığı Kuş Cenneti, Develi Ovası’nda yer almaktadır. Erciyes Dağı’na yakın bir konumda şehir merkezinden yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki kuş cenneti içerisinde, 300’den fazla farklı kuş türü bulunmaktadır.
Özellikle kuşların göç güzergâhında olması nedeniyle, göç zamanlarında sazlıkta bulunan kuş türü sayısı 450’ye kadar çıkmaktadır. Kuş gözlemcileri ve doğa fotoğrafçıları için önemli bir merkez olan Sultan Sazlığı, Kayseri’de gezilecek yerler arasındaki önemli keşif noktalarından biridir.
34. Camii-Kebir
Ulu Camii olarak da bilinen Camii-Kebir, şehirdeki Selçuklu eserlerinden biridir. Oldukça duygusal ve ilginç bir hikâyeye de konu olan Camii-Kebir, şehir merkezinde bulunan Kapalı Çarşı ve Kayseri Kalesi’nin biraz arka kısmında kalmaktadır.
Caminin yapılmasına 1134 yılında başlanmış olup, yapımı 1142 yılında tamamlanmıştır. Cami ile birlikte bir medresede yapılmış olsa da, medrese günümüzde yıkılmış ve sadece içerisindeki melik Mehmet Gazi’nin türbesi kalmıştır.
35. Kapuzbaşı Şelaleleri
Toplamda 7 şelalenin bir arada aktığı Kapuzbaşı Şelaleleri, şehrin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Dünyadaki en yüksek ikinci şelale konumundaki Kapuzbaşı Şelaleleri, çevresinde bulunan kamp alanları ile de dikkat çeker. Şelalelerin birkaçının doğrudan kayaların içinden akması ise, şelalelere ayrı bir güzellik katmaktadır.
36. Kazancılar Çarşısı
Yapım yılı bilinmeyen ancak Osmanlı döneminde yaptırıldığı kesinlik kazanan Kazancılar Çarşısı, günümüzde aktif olarak birçok dükkânın faaliyet gösterdiği tarihi yapılardan biridir. İstanbul’daki Tahtakale gibi Kazancılar Çarşısı içinde Kayseri’nin Tahtakalesi olduğunu söylemek yerinde olacaktır.
37. Kapalı Çarşı
Kazancılar Çarşısı gibi Cumhuriyet Meydanında ve Kayseri Kalesi’nin yanında bulunmaktadır. Birçok ziyaretçiyi çeken Kapalı Çarşı, alışverişin en hareketli olduğu yerlerden biridir. Kayseri sancakbeyi olan Mustafa Paşa talimatı ile yaptırılan Kayseri Kapalı Çarşı, 1497 yılında inşa edilmiştir.
İlk yapıldığı dönemde 15 farklı bölüm olarak inşa edilen Kapalı Çarşı’nın içerisinde, sonradan yapılan eklemelerle birlikte günümüzde 600 dükkân hizmet vermektedir.
38. Sıtmapınar Antik Çeşmesi
Kayseri gezi rehberi yazılarında çok nadir görebileceğiniz Sıtmapınar Antik Çeşmesi‘de gezilecek yerler arasında sizi bekliyor. Kayseri’nin Felahiye İlçesi’nde bulunan bu antik çeşme saklı kalan hazinelerden biri. Gezginlerin pek bilmediği bu nokta hakkında, günümüze ulaşan bir kaynak mevcut değil. Roma zamanından kaldığı tahmin edilmekle birlikte, 5000 yıl öncesinde inşa edildiği söyleniyor. Havuza girenlerin şifa bulunduğu söylense de halk tarafından pek rağbet görmeyen bir yer diyebiliriz. Günümüzde restore edilmiş bu yeri Kayseri gezi rotaları arasına alabilirsiniz.
Kayseri’de Ne Yenir?
Kayseri gezilecek yerler kadar, muhteşem lezzetleri ile de öne çıkmakta ve damaklarda birbirinden güzel tatlar bırakmaktadır. Kayseri denilince akla ilk gelen elbette ki pastırma, sucuk ve mantıdır. Bir kaşığa 40 mantının sığdığı bir hikâye değil, tamamen gerçektir.
Farklı içler ile yapılan Kayseri mantısı, bol sarımsaklı yoğurt ile tüketilir. Ayrıca Kayseri pastırması ise, hayvanın sırt bölgesinden alınan değerli etler ile uzun süre damıtıldıktan sonra yapılmaktadır. Kayseri’de tatmanız gereken önemli lezzetlerden biri de, ev yapımı Kayseri sucuğudur. Diğer taraftan Kayseri yağlaması ve arabaşı gibi lezzetlerde, Kayseri mutfak kültürünün önemli birer parçasıdır.
Kayseri Nerede ve Nasıl Gidilir?
Kayseri ulaşım bakımından Türkiye’nin birçok şehrinden avantajlı konumdadır. Türkiye’nin birçok noktasından otobüs ve otomobil ile kolaylıkla ulaşabileceğiniz noktada olan Kayseri’de havalimanı da bulunmaktadır. Bu nedenle hem yurtiçi hem de yurtdışı seferlerine açık olan Kayseri Havalimanı sayesinde Kayseri gezisi gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye destinasyonları hakkında daha fazla bilgi edinmek ve kapsamlı gezi rehberlerine ulaşmak için tıklayın.
Harika bir rehber, emeğinize sağlık. Aslen Kayserili’yim fakat ben bile bilmediğim birçok yer öğrendim 🙂 Eksik kaldığım yerleri fırsat buldukça ziyaret edeceğim…