Ana SayfaTürkiyeTekirdağTekirdağ Gezilecek Yerler - En İyi 10 Yer

Tekirdağ Gezilecek Yerler – En İyi 10 Yer

İstanbul veya Marmara’nın kalabalığından sıkıldıysanız sizi Tekirdağ gezilecek yerler arasında kaybolmaya davet ediyoruz. Hem İstanbul’a yakınlığı hem de eşsiz yemekleri ile ön plana çıkan Tekirdağ, hafta sonu kaçamakları için güzel bir destinasyon diyebiliriz.

İşte, kısa tatillerinizi değerlendirebileceğiniz Tekirdağ gezilecek yerler;


Tekirdağ’a Nasıl Gidilir?

Tekirdağ ilimizin tüm güzelliklerini görebilmek için öncelikle bu ilimizi en doğru güzergâh ile nasıl gidileceğini belirlemektir. Bu yüzden Tekirdağ’a nasıl gidilir? Sorusu ilk sorulacak olan soru olarak bizleri karşılamaktadır. Tekirdağ ilimiz coğrafi konum olarak Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul ile sınırları bulunan Trakya bölgesinde yer alan bir ilimizdir.

Anadolu üzerinden gelecek olan ziyaretçilerimizin İstanbul ve Çanakkale üzerinden bu ilimize kara ulaşımı mevcuttur. Ayrıca Marmara denizine kıyısı olan illerden deniz yolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir. Genel ziyaretçi kitlesi İstanbul üzerinden gelmekle beraber sizlerde kendi gezi rotanıza göre yol haritanızı belirleyebilirsiniz.

Tekirdağ haritasını Google Maps ile görüntülemek için tıklayın.


İstanbul Tekirdağ Arası Kaç Km?

İstanbul ile Tekirdağ arası 150 km civarında bir mesafeye sahiptir. İstanbul’dan gelecek olan veya Anadolu illerinden gelip İstanbul güzergâhında ilerleyerek Tekirdağ ilimize gidecek olanlar için Avrupa Otoyolu – O-3 – E-80 ve E-84 üzerinden gidilecek 2,5 saatlik yolculuk ile Tekirdağ merkeze ulaşım sağlayabilirsiniz. Tabi bu en kısa yol haricinde birkaç farklı güzergâh ile de Tekirdağ merkeze erişim bulunmaktadır.


Çanakkale Tekirdağ Arası Kaç Km?

Çanakkale ile Tekirdağ arası 170 km uzaklık bulunmakta olup, deniz ve kara yolu ile Tekirdağ ilimizi ulaşımı mevcuttur. Çanakkale üzerinden Tekirdağ’a gitmek isteyenler için D550 – E-87 – D110 – E84 yolları üzerinden çizilecek olan bir rota ile 3 saat civarında yapılacak bir yolculuk sonucunda ulaşılabilmektedir.


Edirne Tekirdağ Arası Kaç Km?

Edirne ile Tekirdağ arası 145 km civarında bir mesafeye sahiptir. Avrupa yakası üzerinden gelecek olan ziyaretçiler için Edirne veya Kırklareli güzergâhı kullanımı doğru olacaktır. Edirne merkezden yapılacak olan bir rota ile Avrupa Otoyolu – O-3 – E80 yolları takip edilerek 2 saat civarında bir yolculuk sonucu Tekirdağ merkeze erişim sağlanmış olacaktır.


Kırklareli Tekirdağ Arası Kaç Km?

Kırklareli ile Tekirdağ arası 120 km civarında mesafeye sahiptir. Kırklareli çıkışlı D555 – E87 üzerinden gidilecek bir rota ile 1,5 saat civarında ulaşım sağlanmaktadır. Bunun dışında birkaç farklı güzergâh üzerinden de erişim sağlanabilmektedir.

Tekirdağ Gezilecek Yerler

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tarih ile yakından ilgilenen, geçmişimizi büyük bir hayranlıkla gözlemlemekten hoşlanan siz değerli gezginlerimiz için Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi büyük bir gezi rehberi noktası olarak Tekirdağ gezilecek yerler içinde tarihi konumlardan birisidir. M.Ö. 4500 yılından günümüze kadar kentte yapılan arkeolojik kazılarda elde edilen buluntu ve eserlerin sergilendiği bir müzedir. Mızraklardan, savaş aletlerine, madeni paralardan süs eşyalarına kadar geniş bir eser çeşitliliği mevcuttur.

Bunun dışında Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait birçok mezar, yazıt ve kitabelerde bu eserler arasında yer almaktadır. 3 katlı bir bina olup, dinlenme bahçesi, çay bahçesi ile güzel bir gezi noktası olarak bizleri beklemektedir. Pazartesi günleri dışında mesai saatinde ücretsiz gezi imkânı da mevcuttur.


Rakoczi Müzesi

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Rakoczi Müzesi

Tekirdağ gezi sürecinizde görülmeye değer olan önemli noktalardan bir diğeri ise Osmanlı Konağı olan Rakoczi Müzesi’dir. Macar Prensi 2. Frenc Rakoczi ’nin yaşantısındaki 15 yıllık süreci geçirmiş olduğu konaktır.  Macaristan Hükümeti tarafınca satın alınan bu konak 1932 yılında müzeye dönüştürülmüştür. Avustralya’ya karşı yapılan Macar ayaklanmasında başı çeken Rakoczi mağlup olunca Osmanlıya sığınmıştır. Bu süreçteki yaşadığı evleri bileştirip, kullanmış olduğu eşyaları, belgeleri ve resimleri görme imkânına erişeceğiniz bir konak haline getirilmiştir. Süleymanpaşa ilçesinde bulunan bu müzeyi sizlerde Tekirdağ gezinizde rotanıza ekleyebilirsiniz.


Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Şehitler Abidesi

Tekirdağ’ın fethi sırasında şehit olan askerlerimiz anısına inşa edilmiş olan Tekirdağ Şehitler Abidesi gezi rotanızda mutlaka olması gereken, manevi değeri yüksek noktalardan bir tanesidir. 1949 yılında açılmış olan bu abideyi Zafer Mahallesindeki Muratlı Caddesinde gelip ziyaret edebilirsiniz.


Rüstem Paşa Camii

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Rüstem Paşa Camii

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yer alan Rüstem Paşa Camii, 1546 yılında günümüze gelmeyi başaran önemli eserlerden bir tanesidir. Lale motifli çinileri, Osmanlı sanatının en güzel örneklerini içeren bu eseri sizlerde gelip görebilirsiniz. Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden biri olan bu eser içerisinde camii yanında külliyede medrese, kervansaray, hamam ve dükkânlar da bulunmaktadır. Tekirdağ gezilecek yerler arasında önemli bir yere sahip olan bu camiiyi ziyaret edebilirsiniz.


Hora Feneri

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Hora Feneri

Tekirdağ ilçelerinden biri olan Şarköy ilçesine 20 km mesafede bulunmakta olan Hora Feneri, 157 yıllık bir geçmişi ile gemilere ışık tutmaya devam etmektedir. Sultan Abdülhamit tarafından Fransa’dan gelen özel malzemeler ile inşa edilmiştir. Hora Feneri’nin tamamı demirdir. 25 yüksekliğinde olan fenerin temeli 20 metre derinliği ile denizin dibine ulaştığı söylenen bilgiler arasındadır. 40 km uzaklıktaki gemilerce görülen ve Marmara Denizi’ne ışık tuta bu tarihi sizlerde görebilirsiniz.


Şarköy

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Şarköy

Tekirdağ gezilecek yerler içeriği hazırlarken Şarköy’ü anlatmamak olmazdı. Şarköy, Marmara Denizi kıyısında yer alan ve turistlerin ilgi odağı olan Türkiye’nin en uzun kumsallarından birine sahip bir ilçedir. 60 km uzunluğu ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Yaz aylarında yapılacak olan gezilerde vazgeçilmez konumlardan biri olarak sizlerde buralara geziler yapabilirsiniz. Temiz hava, çevresindeki değerli ormanları, rüzgâr sörfü ve yamaç paraşütü ile sizleri kendine çeken bu rota mutlaka gezilmesi gerekenler arasındadır.


Uçmakdere

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Uçmakdere

Yamaç paraşütü gibi aksiyon seven bir gezgin iseniz, Tekirdağ ilimizin Şarköy ilçesindeki Uçmakdere tam size göre bir yer. Ganos Dağı yamaçlarında yer alan bu mekân, Tekirdağ merkeze 35 km uzaklığı ile sizleri bekliyor. Ayrıca kamp yapmak ve doğa yürüyüşünde bulunmak isteyen gezginlerinde uğrak rotalarında biri…


Kumbağ

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Kumbağ

İstanbul’a 2,5 saat mesafesi ile yaz aylarında çokça tercih edilen Kumbağ, Tekirdağ ilimizin turizm noktalarından birisi olarak önemli bir yere sahip. Deniz, kum, güneş ve yeşilliği ile sizleri betonların arasından çekip alacak ve doğayla iç içe bir konuma getirecektir. Kumbağ’da gündüz denizin tadını çıkartırken, akşam ise sahilin sessizliğinde arkadaşlarınızla huzurlu bir vakit geçirebilirsiniz. Tekirdağ gezilecek yerler arasında denizin tadını çıkaracağınız Kumbağ’a da mutlaka bir gezi düzenlemenizi öneririz.

Daha fazla okuma: İstanbul’da ve Çevresinde Denize Girilecek Yerler


Çamlıköy Kastro Plajı

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Çamlıköy Kastro Plajı

Tekirdağ Saray ilçesinde yer alan ve Karadeniz kıyısında bulunan 3 km uzunluğundaki sahilidir. Yaz aylarında gezilmesi gereken dağ eteğinde yer alan güzel bir mekândır. Çamlıköy Kastro Plajı, merkeze 10 km uzaklığı ile de hafta sonu gibi kısa süreli kaçamaklar da sizlerin tercih edeceği noktalardan birisi olabilir. Denizin tadını çıkarmak istiyorsanız, kamp yapma imkanı da bulunuyor. Belirli bir ücret karşılığında çadırınızı kurabilir ve güneşin batışını sakin bir ortamda izleyebilirsiniz.


Namık Kemal Evi

Tekirdağ Gezilecek Yerler – Namık Kemal Evi

Tekirdağ’da gezilip görülmesi gereken yerler arasında önemli müzelerden bir diğeri de Nanık Kemal Evi’dir. 1840 yılında Tekirdağ’da dünyaya gelen ünlü şair Namık Kemal’in anısına yapılmıştır. Osmanlı evinin aslına uygun olarak restorasyon işlemi yapılmasının ardından Namık Kemal Evi 1993 yılında ziyarete açılmıştır. Tekirdağ tarihini simgeleyen önemli değerlerden birisi olarak mutlaka gezilmesi gereken noktalardan bir tanesidir. Ücretsiz bir şekilde sizlerde gezebilirsiniz.


Tekirdağ’da Ne Yenir?

Gezilecek yerleri sıraladık ve her şey iyi güzel ancak “Tekirdağ’da ne yenir?” sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyiz. Tekirdağ gezisinde adı ile özdeşleşen Tekirdağ Köftesi’ni birçok lokal restoran da deneyimleyebilirsiniz. Sabah kahvaltılarınızı, Tekirdağ’ın kendine has köy usulü kahvaltıları ile yapabilir, güne keyifli bir şekilde başlayabilirsiniz.

Ayrıca hem damağınızı şenlendirecek hem de keyifli bir vakit geçireceğiniz şarap evleri ile de güzel bir zaman geçirmeniz mümkün. Şarköy Bağları’ndan gelen lezzetli üzümlerden oluşan Tekirdağ Şarapları’nı birçok bağ veya şarap evlerinde deneyimleyebilirsiniz.


Tekirdağ’da Nerede Kalınır?

Tekirdağ, konaklama ihtiyacınızı birçok şekilde karşılayabilecek şehirlerinde başında geliyor. İş gezisi, kısa süreli tatiller ve hafta sonu kaçamakları gibi pek çok ziyaretleriniz için konaklama türü bulmanız mümkün. Dilerseniz 5 yıldızlı otellerde konaklamanızı gerçekleştirebilir, dilerseniz de Uçmakdere gibi doğal alanlarında kamp kurabilirsiniz. Ayrıca deniz, kum ve güneşin tadını çıkartabileceğiniz plajlarına yakın otel, pansiyon ve apart dairelerinde de konaklama imkanınız mevcut.

RELATED ARTICLES
Continue to the category

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Gezi Notları