Ana SayfaTürkiyeKarsKars Gezilecek Yerler | Dev Kars Rehberi #2024

Kars Gezilecek Yerler | Dev Kars Rehberi #2024

Mimari yapısı, eşsiz lezzetleri ve soğuk havasına rağmen içinizi ısıtan Kars gezilecek yerler hala keşfedilmeyi bekliyor. Ani yapılan plan ile seyahat etme fırsatı bulduğumuz Kars için şu an “Bir daha ne zaman gidelim?” planlarını yapıyoruz. Siz de kalabalık tatil beldelerinden ve popülerleşen destinasyonlardan sıkıldıysanız Kars gezisi için hemen plan yapmanızı öneririz.

Kars ve kültürünü tam anlamıyla yaşamak ve hissetmek istiyorsanız, minimum 3 günlük bir gezi planı yapmalısınız. Üç gün içinde Kars yemeklerini tadabilir, şehirde ve şehre yakın gezi rotalarına ziyaret edebilirsiniz. Biz pandemi döneminde ziyaret etme fırsatı bulduk. Eğer pandemi kısıtlamalarının olmadığı zamanda ziyaret etme şansınız olursa Aktaş Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’ı da ziyaret edebilirsiniz.

Önemli: Kars’ın Rus işgaline uğraması bina ve şehir mimarisine oldukça etki etmiş diyebiliriz. Şehirde halen Baltık mimarisinin ve Çarlık Rusya mimarisinin izleri bulunuyor.

Harika mimariye sahip Kars için artık hazırsanız, planınızı oluşturmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kars Gezilecek Yerler

1. Kars Kalesi

Kars Kalesi

Kars’ın tarihine tanıklık eden bir yapı olarak şehrin en görkemli yeri diyebiliriz. Kars gezilecek yerler arasında bütün gezginlerin uğradığı Kars Kalesi’ne Havariler Kilisesi’ne bakan taraftan çok kolay bir şekilde çıkabilirsiniz. Biz bunu tam tersini yaptık ve kalenin arkasından tırmandık. Doğayı ve akan çayı izleye izleye çıkmak için Kars Çayı’na bakan kısımdan tırmandık. Kale’nin tarihi çok eski olmasına rağmen 1. Dünya Savaşı’nda da yüksek noktada olması nedeniyle kullanılmış ve savaş sırasında kullanılan toplar halen kalede bulunuyor. Kalenin tepe noktasında dinlenmek ve Kars’ı seyretmek isteyenler için butik bir kafe de mevcut. Biz üç güne birçok şey sığdırmak istediğimiz için maalesef kafede dinlenemedik.


2. Kümbet Cami (Havariler Kilisesi)

12 Havariler Kilisesi – Kars

Kümbet Cami bilinen ve eski adıyla Havariler Kilisesi’de Kars gezisi sırasında görülmesi gereken yerlerden biri. 12 Havariler Kilisesi olarak da bilinen bu yer Ermeni ve Gürcü kilisesi olarak 10. Yüzyılda inşa edilmiş. Kilisenin tam yanında da burada görev alan papazların yaşadığı bir müştemilat bulunuyor. Rusların işgaliyle de Ortodoks kilisesi görevi alan bu yer yaklaşık 30 yıldır da cami olarak ibadethane görevi görüyor. Kars Kalesi’nden aşağıya indiğinizde hemen karşınızda göreceğiniz Kümbet Cami merkezi bir konumda diyebiliriz.


3. Fethiye Camii

Fethiye Camii

Gezi rotamız arasında bulunan Fethiye Camii’ye de vardığımızda eskiden kilise olduğunu öğrendik. Daha önce hakkında araştırma yapmadan geldiğimiz cami, Aleksandr Nevski Kilisesi olarak da anılıyor. Baltık ve Çarlık mimarisine sahip bu camiyi de görmenizi tavsiye ederiz. Kars şehir merkezinde bulunan bu camiyi de bulmanız çok kolay. Biz merkezde yürürken karşımıza çıktı, hakkında bilgi edinmeden gördüğümüze sevindik diyebiliriz.


4. Ani Harabeleri

Ani Harabeleri

Kars gezilecek yerler arasında olmazsa olmaz bir nokta var ise işte orası kesin Ani Harabeleri’dir. Harabelere adım attıktan sonra 1000 yıl geriye gittiğimizi söyleyebilirim. Kocaman bir alana kurulan kiliseleri saraylar ve yaşam alanları inanılmaz güzel ve dönemin şartları göz önüne alındığında akıl alır gibi değil. Özellikle kış aylarında günümüzde bile zor şartlarda yaşanabilecek bu alanın 1000 yıl öncesinde insanların uğrak noktası olan bir yer olması bizi şaşırtıyor. Elimizde olsa sadece Ani Harabeleri’nde çektiğimiz bin küsur fotoğrafı buraya yüklerdik.

Ayrı ayrı belirtsek de Ani Harabeleri için yola çıktığınızda Büyük Katedral, Genç Kızlar Kilisesi ve Selçuklu Sarayı’nı da yürüyerek göreceğinizi söyleyebiliriz. Çünkü hepsi tek bir alan içerisinde. Kafanızı kaldırıp harabelere baktığınızda sağınız ve solunuz tarihi yapı ile dolu diyebiliriz. Arpaçay’a adım atacak bir alana kurulmuş bu yer hem yüksek bir konumda hem de vadiye açılan bir alana sahip. Zaten Arpa Çay’ın hemen karşısında da Ermeni karakol mevcut. Nöbetçi kulelerini, karakolu ve Ermenistan Bayrağı’nı rahatlıkla görebilirsiniz. Ani Harabeleri merkeze cidden uzak sayılacak bir noktada, bu yüzden araç ile gitmenizi tavsiye ederiz. Biz buraya gitmek için günlük olarak anlaştığımız taksi sayesinde geldik ve aşağı yukarı içerisinde 3 saat zaman geçirdik.


5. Büyük Katedral

Büyük Katedral – Kars

Ani Harabeleri’nin içerisinde bulunan kilisenin 1000 yıl önce inşa edildiğini söyleyebiliriz. Haç şeklinde bir iç yapıya mevcut ve sütunları inanılmaz güzel. Biz gittiğimizde restorasyon çalışmaları vardı. Bu yüzden bütün duvarları ve üzerinde işçilikleri tam inceleyemedik diyebiliriz. Ancak buna rağmen biz de uyandırdığı krallar ve kraliçelerinkine eş değerdi.


6. Genç Kızlar Kilisesi

Genç Kızlar Kilisesi

Kars gezilecek yerler içerisinde Ermenistan sınırına en yakın yapı diyebiliriz. Büyük Katedral’den çıktığınızda sola doğru kıvrılan yoldan devam ederseniz çatı kısmını göreceksiniz. Çatı kısmını görmenizin nedeni yamaca inşa edilmiş bir kilise olmasından kaynaklı. Genç Kızlar Kilisesi ayrıca Güvercinli Kilise adıyla da anılmaktadır. Gerçekten kilisenin içerisine girdiğimiz de eşsiz mimariyle beraber gözümüze çarpan güvercin ve güvercin yuvaları oldu.


7. Kars Selçuklu Sarayı

Selçuklu Sarayı – Kars

Keşke bütün ihtişamıyla günümüzde de ayakta kalan bir mimari yapı olsa dediğim yerlerden biri. Taş işçiliğinin Selçuklularda ne kadar geliştiğini bizlere kalan bölümleri bile gösteriyor. İçerisinde kiler ve banyo bölümlerinin halen korunduğunu söyleyebiliriz. Kars gezilecek yerler arasında dikkat çekici bir yapıya sahip olan Selçuklu Sarayı içerisine girdiğimiz andan itibaren dönemin yaşayış biçimini zihnimizde canlandırmamıza yardımcı oldu.


8. Beylerbeyi Sarayı

Kars tatilinizde gezebileceğiniz yerler arasında Beylerbeyi Sarayı da kendine yer bulacaktır. Kümbet Cami ile Kars Kalesi arasında kalan alanda hemen gözünüze çarpacaktır. Ne yazık ki Beylerbeyi Sarayı’ndan geriye sadece duvarlar kalmış diyebiliriz. Ancak ziyaretimiz sırasında restorasyon çalışmaları burada da devam ediyordu. Umuyoruz ki aslına yakışır bir şekilde yeniden Kars’a kazandırılır.


9. Sarıkamış

Sarıkamış

Kars gezi rehberi denildiğinde herkesin aklına gelen yerlerden birisi de Sarıkamış diyebiliriz. Hem tarih sahnesindeki yeri hem de gelişen Kars turizmi ile kış turizminin birleşim noktası. Biz Kasım ayında ziyaret etme fırsatı bulduk ve inanılmaz soğuktu diyebiliriz. Soğuk olmasının yanında insanları o kadar sıcak ki her konuda bizlere yardımcı olmaya çalıştılar. Kayak yapmak istiyorsanız bir gününüzü ayırmalısınız aksi halde merkezden uzak bir mesafede olan Sarıkamış’a gidip gelmek 2-3 saat sürebiliyor. Pandemi dolayısıyla bölge otelleri sakin olsa da halen kayak merkezi aktif olarak kullanılıyordu.


10. Katherina Av Köşkü

Katherina Av Köşkü

Kars gezilecek yerler arasında Ani Harabeleri’nden sonra bizim için en dikkat çekeni ve en çok görmek istediğimiz yer Katherina Av Köşkü diyebiliriz. Tarihi ve işçiliği oldukça muazzam bir köşk. Köşk hakkında kısaca bahsetmek gerekirse Rus Çarı. 2. Nikolay tarafından hem yazın hem de kışın ailecek tatil yaptıkları bir köşk diyebiliriz. Çarlık dönemindeki iç karışıklıklar sırasında da 2. Nikolay’ın sık sık ziyaret ettiği bir yer diyebiliriz. Köşk üzerinde herhangi bir çivi veya metal parça bulunmuyor. Ayrıca Katherina Köşkü’nün ısıtması da ahşap kolonlar içerisinden geçen sıcak su boruları ile sağlanıyor. Ne yazık ki iyi korunmadığını gördük. Duvarlarda sprey boyalar ve içerisinin de temiz tutulmadığına tanık olduk. Ancak popülerleşmesiyle restorasyona gireceğinden ümitliyiz. Fotoğraf meraklılarının kesinlikle ziyaret etmesini öneriyoruz. Katherine Av Köşkü için Kültür Bakanlığı’nın sitesinden de bilgi almak için tıklayın.


11. Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi

Kars gezimizin ikinci gününde sabah erken saatlerde kapısı açılır açılmaz ziyaret ettik. Gerçekten Kars hakkında hem derin bilgiler verilmiş hem de güzel canlandırmalar yapılmış. Kars’ın milli mücadele dönemine tanık olmak istiyorsanız Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne mutlaka uğramalısınız. Ayrıca müze bahçesinde Kazım Karabekir’e Ruslar tarafından hediye edilen ve içerisinde çalışma odası bulunan tren vagonu bulunuyor. Üzerinde hem Rusça hem Osmanlıca Kazım Karabekir Paşa yazıyor. Kars gezilecek yerler içerisinde olması gereken yerlerden biri diyebiliriz.


12. Kars Müzesi

Kars planlamanız sırasında zamanınız var ise Kars Müzesi’ne de uğrayabilirsiniz. Biz uğradık ancak bütün müzeyi sindire sindire gezsek bile yarım saat sürdü diyebiliriz. Dinozor kalıntılarından, milattan önceki Kars hakkında detaylı bilgiler verilmiş olsa bile insanda bu müzede eksik bir şey var hissi uyandırıyor.


13. Boğatepe Köyü

Kars Gezilecek Yerler – Boğatepe Köyü

Kars kaşarı, Kars gravyeri gibi birçok lezzete ev sahipliği yapan Boğatepe Köyü’nü de planlarınız arasına dahil etmeyi unutmayın. Biz sabah erken saatlerde yola çıkarak bu köye vardık. Köyde bizi ağırlayan ve kahvaltı etmemize vesile olan güzel bir ortam ile karşılaştık. Köy kahvaltısının ardından köyü gezerek, Boğatepe Peynir Müzesi’ni ziyaret ettik. Gerçekten bu müze sayesinde insan istediğinde neler yapabilir anlıyorsunuz. Bu müzeyle birlikte köye gelen turist sayısında ciddi bir artış ve bilinirlik konusunda hızlı bir ivme kat etmişler diyebiliriz.


14. Mazlum Ağa Hamamı

Kars Gezilecek Yerler – Mazlumağa Hamamı

Ziyaretimiz sırasında restorasyon çalışmaları süren Mazlumağa Hamamı’nı ziyaret etmek çok kolay. Kars Kalesi’nin karşısında ve Taş Köprü’nün hemen yanı başında sizi bekliyor olacak. 250 yaşında olan bu hamamın restorasyon çalışmalarından sonra da tekrar aktif kullanılacağını öğrendik. Umuyoruz, bir dahaki ziyaretimiz sırasında açılmış olur.


15. Namık Kemal Evi

Kars gezilecek yerler bakımında birbirine yakınlığı bakımından birçok güzel noktayı içerisinde barındırıyor. Mazlumağa Hamamı’ndan merkeze doğru yola koyulduğunuzda sol tarafta kalan bu ev, Namık Kemal’in belirli bir yaşamına tanıklık etmiş. Günümüzde ozanların atışma noktası olarak kullanılmaya devam ediyor.


16. Eski Rus Kilisesi

Namık Kemal Evi’ni arkanıza aldığınızda çıkıntılı bir tepede Eski Rus Kilisesi hemen kendini belli ediyor. Maalesef burası da koruyamadığımız mimari eserlerden birisi. Güzel bir fotoğraf çekmek için uğrayabilirsiniz.


17. Ahmet Tevfik Paşa Konağı

Kars Kalesi’nin hemen altında Taş Köprü’ye bakan kısımda göze çarpan Osmanlı mimarisine sahip Ahmet Tevfik Paşa Konağı, Kars gezilecek yerler arasında diyebiliriz. Ancak güzel bir mimariye sahip bu konak şu an için terk edilmeye yüz tutmuş. Arpa Çayı’nın hemen kenarında bulunmasıyla gözleri üzerine çekerken, yıkılmayı bekleyen bir bina gibi olduğunu gördük. Ancak araştırdığımız da Serhat Kalkınma Ajansı Ahmet Tevfik Paşa Konağı için canlandırma projesi başlattığını öğrendik. Bir sonraki ziyaretimizde güzel bir şekilde restore edilmiş olacağını umuyoruz.


18. Topçuoğlu Hamamı

Kars Gezilecek Yerler – Topçuoğlu Hamamı

Kars Kalesi çevresine sıralanan harika noktalardan biri olan Topçuoğlu Hamamı’nı da ziyaret etmenizi öneririz. Biz pandemi dönemi nedeniyle içini görme fırsatı bulamadık ama ulaşımı kolay bir noktada olduğunu siz de göreceksiniz. Rus yazar Puşkin’in Kars ziyareti sırasında sıkça yıkanmaya geldiği hamam olarak da bilinmektedir.


19. Ulu Cami

Havariler Kilisesi’nin sol tarafında kalan Ulu Cami, Kars merkezinde gezilecek noktalar arasında planınıza dahil olabilir. 500 yıllık bir geçmişi olan bu caminin savaşlar ve işgaller sonucu tahrip edildiği biliniyor. Gittiğimizde namaz vakti olduğu için içerisini gezme fırsatı bulamadık ancak yerel insanlarla sohbetlerimizde restorasyonlar sonucu özgünlüğünün biraz da olsa kaybolduğu söyleniyor.


20. Defterdarlık

Defterdarlık

Kars’ın belki de en meşhur binalarından birisi ise Kars Defterdarlık binasıdır. İnsanın hayran kaldığı bu bina Baltık mimarisi ve Çarlık Rusya’nın şehir planlamasıyla eşsiz bir caddede konumlandırılmış. Günümüzde Defterdarlık olarak hizmet veren bu Baltık mimarisi, Kars’a uğrayanlar için uğrak noktalardan biri. Siz de Kars gezisi sırasında Defterdarlık binasını ziyaret ederek, fotoğraf çektirebilirsiniz.


21. Kars Valiliği

Kars’ın Çarlık mimarisine sahip yapıtlarından birisi de Kars Valiliği Binası’dır. Güzel bir alana inşa edilmiş bu yeri de yürüyerek ziyaret edebilirsiniz. Kars Antlaşması’nın imzalandığı bu bina günümüzde valilik binası olarak hizmet vermektedir.


22. Kars Belediye Binası

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Kars Belediye Binası, Çarlık Rusya mimarisini hala taşıyor. Merkezi yürüyerek gezdiğinizde kolaylıkla bulabileceğiniz bir nokta da sizi bekliyor olacak. Kars gezilecek yerler planınızda yer verebileceğiniz mekanlardan biri.


23. Çıldır Gölü

Çıldır Gölü

Kars’a gidildiğinde donmuş Çıldır Gölü’nde kızağa binilmez mi? Binilir elbet, ancak biz göl daha yeni yeni donmaya başladığı bir zamanda gittiğimiz için bu pek mümkün olmadı. Kars gezisi sırasında kesinlikle Çıldır Gölü’nü de ziyaret etmenizi öneririz. Özellikle kış aylarında gidecekseniz, donmuş gölde kızağa binmenizi tavsiye ederiz. Pandemi nedeniyle kısıtlı olsa da bizden başka kimse olmadığı için biz gölün tam tadını çıkarttık. Siz de Çıldır Gölü ziyaretinizde sıcak şarap ve sarı balık yemeyi unutmayın. Biz gölün tam karşısında lokal bir yer olan Yunus’un Yeri adlı bir restoranda yedik. Ancak siz Kütükev veya başka bir restoranda da sarı balığı deneyimleyebilirsiniz.

Kars Otelleri

Ani yaptığımız planla Kars gezimiz için en önemli kriter otel oldu. Pandemi nedeniyle Kars’a turist akını yoktu ve otellerin birçoğu kapalıydı. Biz Kars otelleri arasında Katerina Sarayı’nda konakladık. Güzel vakit geçirdik ve Arpa Çay’ın sesini 7/24 dinledik diyebiliriz. Otelin artısı Kars Kalesi’nin dibinde olması ve Rustik mimariyi hala taşıması. Kars gezi planı için size önereceğimiz ve bizimde baktığımız oteller ise şöyle:

1- Katerina Sarayı

2- Cheltikov Hotel

3- Kasr-ı Şirin Otel

4- Kar’s Otel

5- Şuara Otel

6- Winter City Hotel

Devamını fazla okuma: Kars Otelleri | En İyi Kars Otelleri

Kars’ta Ne Yenir?

Kars gezilecek yerler yazımızda geldik en lezzetli kısma. “Kars’ta ne yenir?” sorusunun birçok lezzetli cevabı mevcut. Kars yemek bakımından lezzetli bir mutfak diyebiliriz. Kendine özgü has yemekleri olan bu şehrin en meşhur yemeği ise Kaz diyebiliriz. Bunun yanında Kars’a özgü yemeklerin başında piti, hangel, hörre, haşıl ve umaç helvası bulunuyor. Biz üç günlük gezimiz sırasında hepsini tatma fırsatı bulduk ve hepsinin tadı hala damağımızda diyebiliriz. Siz de Kars gezisi sırasında Kars’ın lezzetlerini denemeyi ihmal etmeyin. Ayrıca belirtmekte yarar var Kars kazı bende pek heves uyandırmadı. Onun yerine piti ve hangel benden tam puan aldı diyebilirim.

Kars Restoranları

Puşkin Restoran – Kars Restoranları

Kars tarihi, mimari ve doğal güzelliklerinin zenginliği kadar, restoran zengini bir şehir değil maalesef. Ancak kısıtlı restoran sayısı ile de Kars’ın lezzetlerini gayet iyi yansıtılıyor. Restoran sayısındaki azlığın en büyük nedeni ise şehirdeki sosyal hayatın azlığı diyebiliriz. Bizim ziyaret ettiğimiz ve yemeklerini yediğimiz Kars restoranları ise şöyle.

Kars Kaz Evi

Kars Kalesi’ne ve otelimize yakın bir konumda olduğu için ilk ziyaret ettiğimiz restoran Kaz Evi oldu. Kars Kaz Evi’nin bir kadın girişimci tarafından kurulduğunu belirtmek isteriz. Pandemi dolayısıyla mı yoksa kalabalık zamanda da mı aynı şekilde misafirlere özel ilgi gösteriyorlar bilemiyoruz. Ancak biz ilgiden memnun kaldık. Kars Kaz Evi’nde; Kars kazı, piti, hangel gibi lezzetleri tattık. Kars mutfağı bu restoranda iyi tanıtılıyor diyebiliriz.


Puşkin Restoranı

Kars gezilecek yerler durağımızın bir sonraki lezzet adresi Puşkin oluyor. Şirin ortamı ile Kars Kaz Evi’nin biraz ilerisinde de Alexander Puşkin Restoran sizi karşılıyor. Minimal bir ortamı ve içeride sıcacık bir sobası mevcut. Sobanın üzerinde ekmek ve patates görmeniz mümkün. Burada yöresel lezzetlerin yanında et ürünleri de tatma fırsatı yakaladık. Gayet başarılı olduğunu söyleyebiliriz.


Han-ı Hanedan

Burada yemek yeme fırsatı bulamadık ancak gitmeden önce araştırdığımızda gidilebilir kanısına varmıştık. Siz Han-ı Hanedan’ı ziyaret edip, yemeklerini tatma fırsatı yakalarsanız lütfen yorumda bizlere deneyimlerinizi bildirin.


Hanımeli Kars Mutfağı

Hanımeli Kars Mutfağı için butik bir restoran diyebiliriz. Hem Kars yemeklerini tadabilir hem de Kars’a özgü güzel bir kahvaltı edebilirsiniz. Kars yemekleri için lokal bir restoran olduğunu söyleyebiliriz. Turist sayısının yüksek olduğu zamanlarda önce telefonla arayarak yer sormanızı tavsiye ederiz.


Tortum Cağ Kebap

“Kars’a gidildiğinde cağ kebabı mı yenilir!” dediğinizi duyar gibiyiz. Cevabımız bu kadar lezzetli ise evet yenilir. Tortum Cağ Kebap gerekten vaktinizin olduğu bir zaman uğrayıp, cağ kebabının tadına varabileceğiniz bir restoran. Çarşıya giden Defterdarlık yolundan devam ettiğiniz de kimse sorsanız size göstereceğine eminiz.

Kars Kaşarı Nereden Alınır?

Kars ziyaretinde herkes gibi bizde Kars kaşarı, Kars gravyeri ve Kars balı gibi organik ürünler almak istedik. Bunları nereden aldığımızı söyleyerek sizi etkilemeyeceğiz. Ancak birçok Kars’a özgü organik ürünleri almanız için birçok dükkan mevcut. Sadece burada esnaflığa ve ürünün kalitesine bakmanızı öneririz. Zira biz bir dükkana girdik ve üç dakika içerisinde çıkmak zorunda kaldık. Ne ilgi vardı ne de sorduğumuz ürünler hakkında bilgi alamadık. Gözümüze çarpan birkaç dükkan ise şöyle:

1- Boğatepe Köy Ürünleri

2- Büyük Zavotlar

3- Kars Cebiler Çiftliği

4- Kars Özkar Süt Ürünleri

5- Karsak Peynir Cenneti

Kars’a Ne Zaman Gidilir?

Kars gezilecek yerler için her mevsim uygun bir şehir diyebiliriz. Biz kış mevsiminin başlangıcı gibi ziyaret ettik. Ancak bahar ve yaz aylarında da ziyaret etmeyi planlıyoruz. Çünkü Ani Harabeleri’nin yaz aylarındaki yeşil rengini de merak ediyoruz. “Kars’a ne zaman gidilir?” sorusunun cevabını planınıza ve rahat edeceğiniz mevsim koşullarına göre verebilirsiniz.

Kars’a Nasıl Gidilir?

Kars’a birçok şekilde gidebilirsiniz. Biz ani plan ile yola çıktığımız ve kısıtlı zamanı en iyi şekilde değerlendirmek istediğimiz için uçak tercih ettik. Kars uçak biletleri gerçekten ucuz diyebiliriz. Ayrıca İstanbul’dan gidecek olanlar için birçok sefer de mevcut. Kars’a otobüs ile gitmek isteyenler ise Kars otobüs bileti araştırmasına şimdiden koyulabilir. Zira uzun bir yolculuk sizi bekliyor. Doğu ekspresi hakkında size detaylı bilgi vermek isterdik ancak pandemi nedeniyle Kars’a şu an için seferler durdurulmuş. Açılış tarihi ne zaman bilinmiyor. Şimdilik en iyisi Kars’ı uçak ile ziyaret etmek gibi duruyor. Uçak ile Kars’a vardığınızda havalimanında araç kiralayabilirsiniz.

Önemli: Kars’ta taksileri uygun bir fiyata günlük olarak kiralamak mümkün. Kiraladıktan sonra 24 saat boyunca sizinle birlikte oluyorlar. Biz Kars gezimiz boyunca taksi tutmayı tercih ettik, bilmediğimiz lokal yerleri ziyaret etme fırsatı yakaladık ve iyi bir dost edinmiş olduk.

Kars Gezilecek Yerler Haritası

Kars Gezilecek Yerler Haritası

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES
Continue to the category

3 YORUMLAR

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Gezi Notları